Món Esport
Del ridícul d’Espanya a Rússia al del Madrid al Camp Nou
  • CA

En el món de la política, un dels tòpics més actuals és aquell que assegura que qui té pocs principis sempre té un final. Una expressió que, de fet, és la que millor il·lustra el breu pas de Julen Lopetegui pel Reial Madrid, una aventura que va escriure el seu final aquest diumenge, quan el conjunt blanc, obligat pels mals resultats de les últimes setmanes (el Clàssic només ha estat la gota que ha fet vessar el got), va decidir que el tècnic basc no continuarà a la banqueta del Santiago Bernabéu. La decisió serà comunicada aquest dilluns per Florentino Pérez, que compareixerà davant els mitjans de comunicació després d’una reunió de la junta directiva. Conte és el més ben posicionat per rellevar-lo en el càrrec, mentre que Solari, entrenador del filial, serà l’encarregat de dirigir l’equip mentre se segueixi negociant l’arribada del tècnic italià.

 

La notícia arribarà només 138 dies després que l’aleshores seleccionador nacional protagonitzés un dels escàndols més majúsculs de la història del futbol estatal. 48 hores abans del debut del combinat nacional al Mundial de Rússia, el Reial Madrid va fer oficial que Lopetegui era l’escollit per ocupar el lloc de Zinedine Zidane i, només un dia després, Luis Rubiales responia fent pública la decisió de la Reial Federació Espanyola de Fútbol (RFEF) de cessar el tècnic basc en un moviment que va enterrar les opcions de la selecció. L’amfitriona va acomiadar una Espanya comandada per Fernando Hierro en els vuitens de final, però La Roja havia dimitit a la Copa del Món abans de començar-la.

 

Lopetegui es va refugiar llavors en l’ombra de Florentino Pérez, que el va rebre amb un acte en què el tècnic basc va ser presentat com una víctima de Rubiales. Al Santiago Bernabéu, malgrat el revés inesperat de la derrota contra l’Atlètic de Madrid a la Supercopa d’Europa (2-4), les coses van arrencar verdaderament bé per a un Lopetegui que va aconseguir cinc victòries en els següents sis partits, amb golejades contra el Girona (1-4), Leganés (4-1) i Roma (3-0) que van fer que alguns periodistes de la capital discutissin si el seu Madrid era millor que el Barça de Pep Guardiola. Una comparació que va començar a quedar desacreditada el 22 de setembre, quan els blancs van aconseguir el seu últim triomf lliguer en un partit contra l’Espanyol (1-0) en què, tot i això, els futbolistes de Rubi van despullar totes les costures d’un Madrid que, mancat de lideratge, no ha sabut trobar la fórmula per refer-se de la marxa de Cristiano Ronaldo a la Juventus

 

Des d’aquella victòria contra els pericos, els somriures i les columnes grandiloqüents han desaparegut del Santiago Bernabéu. I les derrotes contra el Sevilla (3-0), CSKA de Moscou (1-0), Alabès (1-0), Llevant (1-2) i Barça (5-1)  han acabat per sentenciar un Lopetegui que aquest dilluns s’acomiadarà del càrrec amb un balanç tant gris com trist: sis victòries, dos empats i sis derrotes en tan sols 14 partits com a entrenador del Madrid, deixant l’equip en la novena posició, a set punts del Barça. La destitució del tècnic basc arriba motivada després de caure estrepitosament al Clàssic, situació que recorda l’adeu de Rafa Benítez, que en el seu únic matx contra el conjunt blaugrana va perdre per un incontestable 0 a 4.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa