Món Esport
El Madrid fa oficial el fitxatge d’Endrick, la jove perla brasilera

El Reial Madrid ha fet oficial aquest dijous el fitxatge d’Endrick Felipe Moreira de Sousa. Millor conegut com a Endrick, és un davanter molt jove, de només 16 anys, que actualment juga al Palmeiras. Segons va informar fa uns dies l’expert en el mercat de fitxatges Fabrizio Romano, el moviment constaria d’un pagament de 60 milions d’euros fixos, més 12 milions de variables. Per tant, podria acabar ascendint als 72 milions d’euros.

Sí, és una bogeria. Fa tretze anys van pagar només vint milions més per un Cristiano Ronaldo que arribava ja consolidat, amb una Pilota d’Or. Inflació futbolística a banda, tenint en compte els precedents del club blanc en el mercat brasiler, podria acabar sortint barat. El jugador continuarà a la disciplina del Palmeiras fins que sigui major d’edat, per les normes de la FIFA. Per tant, si tot va com s’espera i no es produeix cap cessió, arribarà a l’equip madridista l’estiu de 2024. Llavors, firmarà un contracte fins a 2030.

Deixant el futur de banda, actualment les xifres esmentades per Fabrizio Romano suposen una bogeria. Endrick té molta qualitat, però acaba de debutar al futbol d’elit. Amb el Brasil, juga a la categoria sub-16. I, a nivell de clubs, després de formar-se en les categories inferiors del Palmeiras, va tenir la seva primera participació en el primer equip el mes d’octubre passat.

Això sí, des de llavors, ha esdevingut pràcticament indiscutible per a l’entrenador Abel Ferreira. Dels últims nou partits del Brasileirao, la lliga brasilera, que s’han disputat abans de l’aturada del Mundial, n’ha jugat set. A més, ja ha marcat dos gols: contra el Fortaleza i contra l’Athletico Paranaense, vigent campió de la Copa Libertadores. Però no deixa de ser una bogeria. Endrick va néixer el 21 de juliol de 2006: després de la final de la Copa del Món masculina disputada setmanes enrere, a Alemanya.

Endrick, jugador del Palmeiras | Europa Press
Endrick, jugador del Palmeiras | Europa Press

El Madrid torna a fitxar una perla brasilera

Així les coses, Endrick seguirà les passes de Vinicius Jr i Rodrygo Goes, dos jugadors brasilers també joves que el president blanc, Florentino Pérez, ha fitxat recentment. Van pagar una milionada per ells quan eren menors d’edat, però ara són dos grans jugadors que fins i tot han disputat el Mundial. Pel primer va pagar 45 milions d’euros, i s’està demostrant que ha sortit barat. Els últims cursos ha esdevingut un jugador molt important, sobretot amb Carlo Ancelotti. I ara té un valor de mercat molt superior, de 120 milions d’euros, segons Transfermarkt.

Per Rodrygo, el Madrid va pagar uns 40 milions d’euros quan també era menor d’edat, i més del mateix. Sense ell, l’última temporada els merengues no haurien guanyat la Champions. El davanter va ser el gran artífex de la remuntada agònica a les semifinals contra el Manchester City de Pep Guardiola, i també va ser clau en la tornada dels quarts de final contra el Chelsea. Actualment el seu valor de mercat és de 80 milions d’euros. El Madrid, per tant, acostuma a encertar quan incorpora jugadors provinents del Brasil. Ja ho va fer amb uns a priori desconeguts Marcelo Vieira o Carlos Henrique Casemiro.

El preu d’Endrick actualment és forassenyat, però és una important aposta de futur. I així és el futbol modern. El Madrid ha pagat ara molts diners, però aquest futbolista en pot acabar valent més d’aquí a uns anys. A més, ha guanyat la partida a altres clubs europeus, com ara el Futbol Club Barcelona, que s’havien plantejat la seva incorporació.

Endrick, aquell jugador que va haver de esborrar una piulada en la qual elogiava Messi

Cal recordar que el Madrid ha fitxat un jugador que és admirador de Leo Messi, com ho acostumen a ser els grans jugadors. Tot i això, aquesta admiració li ha jugat una mala passada. Després de l’exhibició de l’argentí a les semifinals del Mundial, contra Croàcia, el jove brasiler va fer una piulada rendint-se a ell, que posteriorment va acabar esborrant. Probablement algú el va avisar que per les terres madrilenyes allò no agrada gaire.



Més notícies
Javier Tebas, president de La Lliga | Europa Press
Tebas torna a burlar-se de la Superlliga amb una piulada surrealista
Notícia: Tebas torna a burlar-se de la Superlliga amb una piulada surrealista
Comparteix
El president de LaLiga s'ha mofat per Twitter del projecte de la Superlliga després que el TJUE donés la raó a la FIFA i la UEFA
El periodista Grant Wahl, defensor dels drets LGTBIQ+, mort a Qatar | Europa Press
Revelada la causa de la mort del periodista crític amb el Mundial de Qatar
Notícia: Revelada la causa de la mort del periodista crític amb el Mundial de Qatar
Comparteix
L'autòpsia del cos del reporter Grant Wahl ha confirmat que la causa de la mort ha sigut un aneurisma aòrtic
Florentino Pérez i Joan Laporta, presidents del Madrid i del Barça | Europa Press
La Superlliga de Laporta i Florentino queda greument ferida
Notícia: La Superlliga de Laporta i Florentino queda greument ferida
Comparteix
El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha donat la raó a la UEFA i a la FIFA
Jordi Fernández, després de convertir-se en el primer català a dirigir un equip de l'NBA | Sacramento Kings
Fita històrica del bàsquet català a l’NBA
Notícia: Fita històrica del bàsquet català a l’NBA
Comparteix
Jordi Fernández es converteix en el primer entrenador català que dirigeix un partit de la lliga americana

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a desembre 15, 2022 | 18:28
    Doctor Strangelove desembre 15, 2022 | 18:28
    Real Brasil, m'encanta :) Doc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa