L’Eibar allarga la mala ratxa del Girona (2-3)

Una vegada més, el Girona ha tornat a mostrat el caràcter incansable i aguerrit que l’ha conduit fins a Primera Divisió, fins a viure els dies més brillants de la seva història. Avui, però, això no ha estat suficient per puntuar contra un Eibar que s’ha emportat els tres punts de l’Estadi Municipal de Montilivi en derrotar els vermell-i-blancs per un 2 a 3 tan ajustat com injust. Els gironins, que tan sols han pogut sumar dos dels últims 12 punts en joc, continuen mostrant una bona imatge, però segueixen sense saber tancar els partits.

El tècnic vermell-i-blanc ha mantingut el 4-3-3 que va utilitzar en la primera meitat del duel contra l’Osca i en les dues primeres jornades amb la intenció de dominar el partit a partir de la pilota, però els gironins s’han vist sorpresos pels futbolistes de José Luis Mendilibar, que els han superat en intensitat en els primers compassos del matx. Els visitants, que han saltat a la gespa de Montilivi amb l’objectiu d’enterrar les males sensacions dels últims dos partits, s’han fet ràpidament amb el control de la possessió. De fet, mentre el Girona encara intentava despertar, l’Eibar ja ha tingut una ocasió clara per posar-se per davant en el marcador. Ha estat al minut 6, quan un cop de cap de Sergi Enrich ha sortit fregant el pal dret de la porteria local. El primer gol del partit ha arribat en la següent arribada dels homes de José Luis Mendilibar. Al minut 12, el col·legiat Eduardo Prieto Iglesias, assistit pel VAR, ha xiulat un penal d’Aday Benítez per desviar amb les mans un remat de l’argentí Pablo de Blasis. Charles, amb un xut suau i col·locat, ha enganyat Bono per anotar el 0 a 1.

Amb tot, els futbolistes d’Eusebio Sacristán han estat capaços de reaccionar i han millorat la seva imatge sobre el terreny de joc. El premi a la insistència dels gironins, que han vist com l’àrbitre els anul·lava un gol d’Àlex Granell per fora de joc, ha arribat a les acaballes de la primera meitat. El protagonista, com no podia ser d’una altra manera, ha estat un Cristhian Stuani que, en el minut 40, ha empatat el partit en rematar una bona centrada del jove Pedro Porro des de la banda dreta. L’uruguaià, però, sembla no tenir-ne mai prou. Ho ha deixat clar només dos minuts després, quan ha tornat a aparèixer a l’àrea petita per posar la firma al 2 a 1 amb el seu vuitè gol de la temporada. De fet, el ‘7’ del Girona, que s’ha col·locat provisionalment en el primer lloc de la classificació del Pitxitxi, ha marcat fins vuit dels deu gols del seu equip; unes xifres que el reafirmen com a un dels millors davanters de la competició.

Al temps afegit, però, l’exjugador de l’Espanyol Anaitz Arbilla ha frenat l’eufòria vermell-i-blanca en rematar un córner servit pel centrecampista de Palafrugell Joan Jordán. Valents, a la represa, els locals han intentat assetjar la porteria visitant i, de fet, han tingut fins a tres ocasions clares per tornar a posar-se per davant, però ni Àlex Granell, primer, ni Portu, després, han estat encertats. I, en el millor moment dels gironins, ha arribat el 2 a 3 de l’Eibar, obra d’un Sergi Enrich que ha rematat una centrada de Fabián Orellana.