Món Esport
Designació arbitral molt controvertida per al pròxim partit del Girona
  • CA

El ressò de l’afició del Reial Madrid després de l’actuació arbitral a Mestalla va tenir conseqüències importants. Jesús Gil Manzano ha estat tot el mes de març sense ser el col·legiat de cap partit de la Lliga després la polèmica al partit al València-Madrid. Jude Bellingham va marcar un gol invalidat perquè l’àrbitre va xiular el final del partit abans, una decisió que li va costar estar apartat de fins aquest cap de setmana. La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha anunciat aquest dijous que Gil Manzano tornarà el pròxim diumenge 31 de març entre el Girona Futbol Club i el Reial Betis. La decisió genera ressentiment entre els gironins a causa del protagonisme que el jutge va tenir en l’enfrontament de l’equip català contra la Reial Societat el passat mes de febrer.

Gil Manzano es retrobarà amb Míchel i Daley Blind

Gil Manzano va escalfar Montilivi el passat 3 de febrer per decisions arbitrals que van perjudicar i van enfadar molt el conjunt local. La més sonada va ser quan l’àrbitre va anul·lar un gol legal del Yangel Herrera, jugador del Girona, per un fora de joc d’una jugada que va succeir 37 segons abans. El gol era legal i, en el cas d’haver pujat al marcador, hauria significat el primer dels gironins i avançar-se a un partit que finalment va acabar amb un empat sense gols. A més, quan faltaven dos minuts per arribar al 90′, el col·legiat va decidir expulsar l’entrenador dels blanc-i-vermells, Míchel Sánchez, per ‘faltar-li el respecte’ durant les protestes, un fet que des del club sempre han negat. També va treure una polèmica targeta groga a Daley Blind que va implicar que no pogués jugar el següent enfrontament contra el Madrid al Santiago Bernabéu. El motiu, segons va avançar el periodista Nil Solà, va ser perquè li va preguntar “Només dos minuts d’afegit?”. Tampoc va poder jugar contra els blancs Herrera, que també va rebre una groga i va estar absent per acumulació de targetes.

Jesús Gil Manzano, àrbitre professional espanyol | Europa Press
Jesús Gil Manzano, àrbitre professional espanyol | Europa Press

El Girona lluita per recuperar la segona plaça

La decisió de la RFEF d’assignar el Girona-Reial Betis a Gil Manzano -que des del 2 de març no ha arbitrat cap partit de la Lliga, però sí de la Champions League i classificatoris per a l’Eurocopa del pròxim estiu- arriba en un moment clau per al conjunt català. Actualment, els gironins són tercers amb 62 punts, dos enrere del Futbol Club Barcelona, que en té 64. L’equip dirigit per Míchel necessita la victòria per estar més a prop d’assegurar la participació en la Champions la pròxima temporada. El Betis, amb 42 punts, vol apropar-se a la Reial Societat, que en té 46, per jugar la següent campanya l’Europa League i no la Conference League.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa