Un Girona sense idees cau a Getafe i es complica la segona plaça (1-0)

El Girona Futbol Club ha tornat a perdre fora de casa (1-0). Els gironins han sigut derrotats pel Getafe en un partit on els de Míchel no han trobat els espais necessaris per fer mal el conjunt madrileny i continuen patint lluny de Montilivi, on ja acumulen quatre derrotes consecutives. Així, el Girona podria perdre la segona plaça en detriment del Futbol Club Barcelona si els blaugranes guanyen aquest diumenge a l’Atlètic de Madrid al Cívitas Metropolitano.

La crònica del Getafe 1-0 Girona

Abans del xiulet inicial, el Girona ja ha tingut els primers problemes. Pablo Torre ha hagut de substituir Miguel Gutiérrez en l’onze titular per unes molèsties del lateral madrileny a l’escalfament. Tot i això, els de Míchel han arrencat amb el domini de la pilota i han anat avançant metres amb el pas dels minuts. Uns metres de cara a porteria que Portu no ha pogut recórrer per una agafada d’Omar Alderete i que li ha significat la targeta groga, i malgrat que l’àrbitre, Munuera Montero, ha anat al VAR per veure si podia ser fins i tot vermella, finalment l’acció s’ha quedat en groga. De fet, el col·legiat ha sigut el gran protagonista en els primers compassos del partit després d’haver ensenyat fins a tres targetes grogues en els primers 15 minuts: una a Savinho per protestar, una a Aleix García per una falta pràcticament inexistent i la ja mencionada d’Alderete.

Iván Martín ha tingut la primera gran ocasió del Girona. Una bona combinació gironina ha permès al migcampista basc plantar-se dins l’àrea, però el seu centrexut no ha trobat ni la porteria ni cap company per rematar la pilota. A la mitja hora de partit, qui sí que ha acabat trobant el fons de la xarxa ha sigut el Getafe. Ilaix Moriba ha filtrat una molt bona passada a l’interior de l’àrea i Yellu Santiago ha batut Paulo Gazzaniga per marcar el primer gol madrileny. Artem Dovbyk ha tingut l’empat a les acaballes de la primera part en dues ocasions, però no ha estat encertat.

Artem Dovbyk, durant el partit contra el Getafe | @GironaFC

A la represa, malgrat que s’ha jugat més en el camp del Getafe, hi ha hagut un intercanvi de cops entre ambdós equips. Els madrilenys no han patit en excés, buscant el gol de la tranquil·litat, mentre que els gironins han tingut dificultats en trobar els espais d’una defensa local molt rocosa. El Girona s’ha desesperat i el Getafe ha començat a créixer amb el pas dels minuts jugant en camp contrari. De fet, ha estat a punt de marcar el segon, però Paulo Gazzaniga, amb una gran aturada, ha evitat la diana de Jaime Mata. Tot i això, els gironins no han perdut la fe i han buscat la porteria del Getafe en els últims minuts del duel. Artem Dovbyk ha tornat a fer acte de presència a l’àrea madrilenya i David Soria ha hagut de posar la mà per evitar el gol de cap de l’ucraïnès.

Míchel ha posat tota l’artilleria al terreny de joc, donant entrada a Christian Stuani i Jastin Garcia. El jove jugador del planter ha rebut una puntada de Djene al cap i han hagut d’embenar-li, mentre que Munuera Montero no ha ensenyat ni targeta groga per al defensa del Getafe. El Girona ho ha intentat en els últims segons i el davanter uruguaià ha tingut l’empat amb una rematada de cap, però no ha tingut sort i els gironins han acabat caient a Getafe.