Món Esport
El golàs de Granell no és suficient per tombar el Llevant (1-1)
  • CA

 

Vint-i-dos dies després, el futbol tornava a Montilivi. Tres setmanes d’espera on els locals apostaven per eixamplar la ratxa de sis victòries consecutives a casa sense encaixar cap gol. Amb la fermesa que dóna la bona dinàmica gestada a principis de desembre, els homes de Pablo Machín han quallat un bon partit davant d’un Llevant extremadament competitiu. Un xut de rosca, marca de la casa d’Àlex Granell, donava avantatge als gironins a l’inici de la segona part, però Morales, botxí habitual a Montilivi en l’etapa dels dos conjunts a segona divisió, signava l’empat. Machín qualificava el punt com a “bo”, afegint que “tot el que sigui sumar és meritori per nosaltres”. L’empat d’aquest migdia deixa provisionalment el Girona setè, a un punt del Sevilla, que aquesta nit s’enfrontarà al Barça al Sanchez Pizjuán.

 

La coincidència entre les festivitats de Setmana Santa i el bon moment del Girona ha fet fregar el ple a Montilivi. A taquilles feia dies que s’havia penjat el cartell d’entrades esgotes. Els 11.391 afeccionats han gaudit d’una vistosa primera part, on els dos equips han col·laborat oferint un gran l’espectacle. L’encontre es disputava a la zona de mitjos, on Campaña sobresortia filtrant passades a l’espai. Amb centelleigs de moltíssima qualitat, nodria Roger i Boateng en les aproximacions més perilloses del conjunt granota. Però el Girona no mostra recances a l’hora d’esperar i guardar la roba. Si el ritme requeia en el Llevant, el perill era blanc-i-vermell. Especialment amenaçant ha estat Aday, avui com a titular al carril esquerre, en detriment del sancionat Mojica. El de Sentmenat ha tret a relluir l’excelsa potència i col·locació que atresora amb la cama dreta. Amb un llançament de falta que ha picat al pal i el recorrent retall cap endins des del perfil esquerre, ha tingut el gol a tocar.

 

La banda dreta de Portu i Maffeo no ha estat menys, oferint l’habitual profunditat en fase atacant. Acostumats a la vistositat del carriler cedit pel Manchester City en camp contrari, aquest migdia ha destacat la seguretat de Maffeo en tasques defensives, mostrant-se molt atent en les correccions. Però el Llevant, que ja sap el que és guanyar a Montilivi aquesta temporada -en l’anada dels setzens de final de la Copa del Rei-, no ha donat el braç a tòrcer. A les acaballes de la primera part Boateng trobava el pal després d’una formidable cavalcada i d’un xut creuat evitant l’estirada de Bono.

Lluny d’afluixar el ritme, els dos conjunts han mantingut el to mostrat en el primer acte. El Llevant s’ha pogut avançar en dues ocasions en menys de dos minuts, mentre els xuts de Lerma i Boateng marxaven desviats. I quan més perillosos es mostraven els granota, ha arribat el gol local. Una obra d’art signada per l’esquerra de seda del capità. Granell rebia la pilota al vèrtex dret de l’àrea, des d’on s’ha perfilat per etzibar una canonada amb tota la intenció que s’ha colat per l’escaire esquerre de la porteria d’Oier, que no ha pogut fer-hi res. El partit es posava de cares pels gironins, que han pogut eixamplar l’avantatge en una ocasió que Stuani no ha encertat en definir. Mal dia pel davanter uruguaià. El Girona perdonava, i ho ha acabat pagant. Morales, en posició dubtosa, s’ha plantat sol davant Bono, salvant la sortida del marroquí amb un gran retall i una definició a plaer.

Machín buscava respostes a la banqueta, donant entrada al “Choco” Lozano en el lloc d’un gris Portu. Sorprèn que fos Portu el sacrificat i no Stuani, que aterrava a Girona provinent de la Xina el passat dimecres. Lozano s’emparellava amb Stuani a la punta d’atac. Poc més de quinze minuts per davant, on les presses no han estat bones conselleres. Els gironins no han aconseguit incomodar un Llevant molt competitiu que s’ha aferrat a un punt que el situa actualment a set del descens. “És un dels millors equips que ha passat per Montilivi”, deia Machín al cloure el partit. Paraula de Míster. 

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa