Món Esport
El Girona referma la candidatura a equip revelació (1-0)
  • CA
Els jugadors del Girona celebren el gol enfront la graderia de gol nord que embogeix en la celebració | EFE

 

Fa poc més de vuit mesos el Girona i el Getafe s’enfrontaven a Montilivi en un partit que va significar un punt d’inflexió en les aspiracions d’ascens dels catalans. Amb una contundent victòria per 5 a 1 contra un rival directe, els blanc-i-vermells posaven la directa cap a Primera. Aquest migdia el punt d’inflexió era encara més llaminer: l’oportunitat de situar-se en posicions europees. Tocava reafirmar-se com a revelació de la temporada. I el Girona ha presentat candidatura situant-se provisionalment en la sisena posició, plaça d’accés directe a Europa League.

 

El matx es presentava pels gironins amb la baixa confirmada de tres homes clau. Muniesa i Alcalà per lesió, i Pere Pons per acumulació de targetes, han vist el partit des de la graderia. Mentre Bernardo, dubte fins darrera hora, finalment s’asseia a la banqueta. Machín ha tornat a apostar d’inici per Timor a la defensa després del bon rendiment mostrat pel valencià el passat dilluns en la victòria enfront l’Espanyol.

Els gironins han sortit llençats des del xiulet inicial. La intensitat no es negocia en el sistema Machín, i en el minut 5 ha arribat el gol. Una centrada executada per Granell ha acabat rebutjada al perfil esquerre de l’atac català, on Mojica, sense pensar-s’ho dues vegades, ha centrat per Stuani. L’uruguaià, el més llest de la classe, sempre està on toca, i amb una contundent rematada de cap al primer pal ha inutilitzat l’estirada de Guaita sumant el seu novè gol aquesta temporada. La banda esquerra ha tornat a cobrar el protagonisme que se li estava resistint en les darreres jornades. Mojica ha donat la raó al tècnic mentre l’entorn es seguia preguntant el per què de la suplència d’Aday en les darreres tres jornades. El colombià ha tornat a quallar una gran actuació, igualant la profunditat del temible perfil dret de Maffeo i Portu, on s’han cuinat gran part de les accions atacants des de l’inici de temporada.

 

La pressió alta d’Stuani, escudat per Portu i Borja García, ha incomodat la sortida des de darrere dels homes de José Borbalás. El desplegament d’Aleix García, ocupant la plaça del sancionat Pere Pons, ha lluït en el moment en què els madrilenys aconseguien sobrepassar la primera línia de pressió. Els rivals ja coneixen els punts febles del sistema Machín, i els exploten. A l’esquena de la línia de pressió dels tres atacants es generen espais que el doble pivot –habitualment format per Granell i Pere Pons- s’han d’encarregar de tapar, i més encara quan els dos carrilers gironins es veuen obligats a fixar la seva posició enfront l’amenaça d’un lateral rival profund. La defensa de tres reacciona donant una passa endavant per reduir espais al mig camp, obrint-ne de nous a la seva esquena. La rapidesa en la correcció dels centrals i en la sortida del porter Bono han esdevingut fonamentals per tallar les nombroses pilotes filtrades a l’espai a la recerca de la velocitat de Jorge Molina.

El temor a que es repetís la fragilitat mostrada pels blanc-i-vermells en els darrers instants del partit contra l’Alabès amb el resultat a favor no s’ha repetit en aquesta ocasió. Machín ha apuntalat la defensa i el mig del camp donant entrada a Bernardo per Borja García a trenta minuts pel final, avançant la posició de Timor al mig centre per contrarestar la superioritat azulona. Era torn per l’ofici i la veterania, i el Girona, aquest cop sí, ho ha sabut gestionar.

 

 

Puigdemont gaudeix des de Bèlgica de la victòria en favor de la Marató de TV3

 

En motiu de la Marató de TV3, que s’està celebrant durant el dia d’avui, Junts per Catalunya ha organitzat l’acte Beers & Football al bar Fat Boys Avenue de Brussel·les per veure el partit amb el President Puigdemont, reconegut seguidor del conjunt gironí. L’entrada solidària, amb un preu de 15€, anava íntegrament destinada al marcador de la Marató.

 

 

La campanya de recollida de joguines acosta els infants a Montilivi

 

Amb vista a les festes de nadal que s’albiren la pròxima setmana, els menors de 18 anys tenien l’entrada gratuïta al partit lliurant una joguina per a la campanya “Els seus drets en joc” que promou la Creu Roja Joventut Girona. La campanya arribava enguany a la seva 25a edició en favor dels infants en situació de vulnerabilitat. L’horari del partit -diumenge a les 12 h- afavoria la presència dels aficionats més petits, i així ha estat. Montilivi ha presentat una gran entrada amb 10.095 gironistes que s’han acostat a donar suport al seu equip i a col·laborar amb la Creu Roja.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa