Món Esport
El Girona continua complicant-se la vida (3-0)
  • CA
Stuani es lamenta després d’un dels gols de l’Eibar | JUAN HERRERO / EFE

És difícil d’entendre que un equip com el Girona, que durant aquesta primera part del curs ha protagonitzat tantes tardes de bon futbol, dormi avui a tan sols un punt de les posicions de descens a Segona Divisió. Els blanc-i-vermells, deprimits per la pèssima ratxa de resultats que els ha situat a un pas de l’abisme, semblen haver perdut el somriure i s’han oblidat de guanyar fins al punt que, després de la desfeta d’avui contra l’Eibar a Ipurua (3-0), sumen ja fins a 12 partits consecutius sense conèixer la victòria. El d’avui ha estat un partit molt gris del conjunt d’Eusebio Sacristán, que, mancat de la contundència i la fiabilitat que ofereix el colombià Bernardo Espinosa a l’eix de la línia de centrals, ha vist com s’accentuava la preocupant fragilitat defensiva que està demostrant en les darreres jornades i que l’està condemnant a patir molt més del previst.

 

Si l’Eibar no s’ha posat per davant en el marcador ja als primers compassos del partit, de fet, només ha estat perquè, al minut 4, el travesser de la porteria de Bono ha repel·lit una canonada d’un Fabián Orellana que, aliant-se amb el prometedor Marc Cucurella, s’ha erigit en un autèntic malson pels blanc-i-vermells. El jove futbolista del Barça, cedit fins al final de la present temporada a Ipurua, ha estat el següent en inquietar al porter marroquí del Girona, però el seu xut ha sortit lleugerament desviat. El mal estat del terreny de joc, magnificat pel xàfec que ha caigut sobre Eibar, i la intensitat dels homes de José Luis Mendilibar han dificultat que els catalans trobessin la manera de fer mal als locals, a un Eibar que ha superat als de Montilivi de forma contundent en els quatre duels disputats entre ambdós conjunts a Primera (4-1, 1-4, 2-3 i 3-0).

 

Just quan els blanc-i-vermells han començat a amenaçar l’incontestable domini local ha arribat la primera diana dels locals. Percudint l’esquena de Raúl García Carnero per enèsima vegada, Orellana ha assistit Rubén Peña, que ha batut Bono amb una canonada que ha entrat per l’escaire. Amb l’orgull ferit, els blanc-i-vermells han redoblat els esforços per apropar-se a la porteria de Marko Dmitrovi?, però han estat incapaços de trobar la tecla per connectar amb Portu i amb Cristhian Stuani que no ha pogut celebrar l’ampliació del seu contracte fins el 2022 amb un gol. L’ocasió més clara pels homes d’Eusebio en tot el partit, de fet, ha estat un xut de Juanpe des del balcó de l’àrea que Dmitrovi? ha desviat a córner amb una estirada espectacular.

 

La situació no ha fet més que empitjorar amb l’inici de la segona meitat. I és que, als nou segons, Charles, assistit per Sergi Enrich, ha aprofitat una imperdonable distracció de la defensa gironina per batre Bono des de la frontal amb una preciosa vaselina que ha deixat el partit vist per sentència. Per primera vegada en tota la temporada, el Girona ha donat símptomes de no competir i s’ha vist incontestablement superat pel seu rival, un Eibar que al minut 54 ha celebrat el 3 a 0 gràcies a un innecessari penal de Jonás Ramalho que Charles ha transformat enganyant Bono. Les coses no han millorat ni amb l’entrada de Pedro Porro, el Choco Lozano i Douglas Luiz i els blanc-i-vermells han acabat enllaçant la cinquena derrota seguida. La realitat és molt preocupant, però la història recent del Girona, que només ha pogut sumar tres dels últims 24 punts possibles, convida a pensar que si hi ha un conjunt capaç de revertir aquesta situació és ell.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa