Món Esport
Un àrbitre assistent de Primera fa història en la medicina de canvi de gènere
  • CA
César Noval Font compagina la feina d'àrbitre assistent amb la de doctor.
César Noval Font compagina la feina d’àrbitre assistent amb la de doctor. | Captura de pantalla

L’Hospital IMED de València ha presentat el cas d’un pacient que va realitzar el canvi de sexe dona-home en una única cirurgia de disset hores. L’operació, pionera i considerada una fita en la sanitat valenciana, ha estat realitzada per César Noval Font, que a banda de ser doctor també és àrbitre assistent de la Primera Divisió espanyola.

 

El doctor Noval és Llicenciat en Medicina i Cirurgia i, a més, està especialitzat en Cirurgia Plàstica Estètica i Reparadora. El valencià compagina la seva feina amb l’arbitratge: aquesta temporada, ha tingut l’oportunitat de formar part de l’equip arbitral dels següents partits de la màxima categoria del futbol espanyol: Reial Madrid-Atlètic de Madrid, Osca-Getafe, Cadis-Espanyol (Copa del Rei), Girona-Madrid i Barça-Sevilla.

 

“M’encanta i m’apassiona l’arbitratge, per això segueixo. He tingut l’oportunitat de ser assistent en un derbi madrileny i això és un privilegi, una experiència única. M’han fet ofertes per marxar a treballar als Estats Units, però no les he acceptat perquè vull compaginar el futbol i la medicina“, declara Noval en una entrevista a Las Provincias. “Molts jugadors ja saben a què em dedico. Sergio Ramos, fins i tot, m’ha fet alguna pregunta sobre cirurgia”, afegeix el doctor a tall d’anècdota.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa