Un àrbitre assistent de Primera fa història en la medicina de canvi de gènere
César Noval Font compagina la feina d'àrbitre assistent amb la de doctor.
César Noval Font compagina la feina d’àrbitre assistent amb la de doctor. | Captura de pantalla

L’Hospital IMED de València ha presentat el cas d’un pacient que va realitzar el canvi de sexe dona-home en una única cirurgia de disset hores. L’operació, pionera i considerada una fita en la sanitat valenciana, ha estat realitzada per César Noval Font, que a banda de ser doctor també és àrbitre assistent de la Primera Divisió espanyola.

 

El doctor Noval és Llicenciat en Medicina i Cirurgia i, a més, està especialitzat en Cirurgia Plàstica Estètica i Reparadora. El valencià compagina la seva feina amb l’arbitratge: aquesta temporada, ha tingut l’oportunitat de formar part de l’equip arbitral dels següents partits de la màxima categoria del futbol espanyol: Reial Madrid-Atlètic de Madrid, Osca-Getafe, Cadis-Espanyol (Copa del Rei), Girona-Madrid i Barça-Sevilla.

 

“M’encanta i m’apassiona l’arbitratge, per això segueixo. He tingut l’oportunitat de ser assistent en un derbi madrileny i això és un privilegi, una experiència única. M’han fet ofertes per marxar a treballar als Estats Units, però no les he acceptat perquè vull compaginar el futbol i la medicina“, declara Noval en una entrevista a Las Provincias. “Molts jugadors ja saben a què em dedico. Sergio Ramos, fins i tot, m’ha fet alguna pregunta sobre cirurgia”, afegeix el doctor a tall d’anècdota.Nou comentari