Món Esport
La surrealista denúncia de la UEFA a una pizzeria alemanya

El futbol és més que un esport. I això fa que els seus aficionats i les seves aficionades l’incorporin en molts aspectes de la seva vida. En la roba, en el cos en forma de tatuatges, en l’habitació amb pòsters i demés marxandatge o al cotxe, escoltant retransmissions de partits. Recentment, però, la pizzeria alemanya Pizza Wolke va incorporar la millor competició de clubs del món a la seva carta. Va anomenar, de manera molt enginyosa, la seva pizza de xampinyons com a Champignons League. Jugant, així, amb el nom de la Champions League. I això, lluny de generar simpatia, va despertar la fúria al si de la UEFA, que és qui organitza el campionat.

Tant és així, que l’organisme presidit per l’eslovè Aleksander Čeferin va decidir denunciar la pizzeria per ús indegut d’un nom patentat. Hi tenen raó, si mes no és curiós que actuïn amb tanta esma contra un negoci no gaire gran. Lluny de preocupar-se, els propietaris de la pizzeria van sentir-se “honrats, com un nen amb sabates noves”, en tant que “Ens sentim molt honrats, com un nen amb sabates noves

Així ho van expressar a les xarxes socials de l’establiment. Sense assimilar que la UEFA els havia denunciat, van publicar una foto de la notificació de l’organisme. Aquestes accions, provocades pel surrealisme de la denúncia, han generat una gran publicitat per a Pizza Wolke. I, en aquest sentit, la UEFA ha acabat reculant i expressant que “és obvi que la UEFA Champions League pot conviure feliçment amb una pizza amb aquest nom tan deliciós”.

Aquesta, però, no és la primera denúncia surrealista i d’aquestes característiques que es produeix al món del futbol. Fa una dècada, l’Arsenal va denunciar també per plagi una barreteria artesanal sevillana que s’anomenava Arsenale. L’equip britànic va guanyar el litigi i la botiga va haver de canviar de nom. I el Barça també ha protagonitzat una situació similar, tot i que un xic més lògica. L’equip blaugrana va denunciar fa nou anys, amb Sandro Rosell a la presidència, l’equip equatorià Barcelona Sporting Club (fundat per un català). No només té un nom calcat, sinó també l’escut i els colors. La causa, finalment, no va prosperar.



Més notícies
Pep Guardiola, entrenador del Manchester City | Europa Press
Pep Guardiola vol pispar una de les joves promeses del Barça
Notícia: Pep Guardiola vol pispar una de les joves promeses del Barça
Comparteix
L'entrenador del Manchester City ha sopat amb el propietari dels drets del central Ronald Araujo
Xavi Hernández, entrenador del Barça | Europa Press
Xavi topa amb el mateix problema que va turmentar Koeman
Notícia: Xavi topa amb el mateix problema que va turmentar Koeman
Comparteix
La baixa de Clément Lenglet confirma que la plaga de lesions encara no ha acabat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa