Món Esport
Anul·lat el descens administratiu del Reus a Tercera

El Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD) ha anul·lat la resolució de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) del passat mes de juliol que va decretar el descens del CF Reus Deportiu de Segona Divisió B a Tercera, en considerar que va haver-hi “indefensió” i que no es va oferir al club “coneixement de la inadmissió de l’aval presentat”.

“És innegable que la falta de notificació de l’acord d’inici de procediment sancionador amb tràmit d’audiència redunda en perjudici de l’entitat, li produeix indefensió i impossibilita l’exercici dels seus drets en no donar-li coneixement de la inadmissió de l’aval presentat i per tant inici del procediment ni del tràmit d’audiència i la seva possibilitat d’al·legar sobre aquest tema, vulnerant d’aquesta manera diversos dels drets essencials de tot procediment sancionador“, explica el text de l’organisme del passat divendres 11 d’octubre, al qual ha tingut accés el mitjà de comunicació IUSPORT.

“La resolució dictada pel Secretari General de la RFEF es limita a afirmar la falta de constitució d’aval i a aplicar la conseqüènia de manera automàtica i sense més motivació“, afegeix. A més, afirma que “la possibilitat d’al·legar i justificar el que al seu dret convingués” s’hauria d’haver donat “en el si d’un procediment sancionador federatiu”. “La seva absència és determinant de la nul·litat de la resolució per haver-se dictat sense seguir el procediment extraordinari, ni cap mena de procediment amb la mínima constatació dels fets i la seva valoració per part de la RFEF i amb tràmit d’audiència a l’entitat, la qual cosa genera indefensió al CF Reus”, manifesta.

El 28 de gener, el Reus, quan competia a Segona, va ser expulsat per LaLiga durant tres anys del futbol professional i multat amb 250.000 euros per incomplir els pagaments dels salaris als seus futbolistes i el seu cos tècnic. Per la mateixa raó, la Federació Espanyola va denegar el 17 de juliol l’admissió de l’equip a la Segona B per a la temporada 2019-20, implicant així el seu descens immediat a Tercera Divisió. En aquella ocasió, el TAD, curiosament, va desestimar a l’agost la cautelar, una decisió que va obligar l’entitat catalana a inscriure’s en Tercera. El setembre va ser expulsat de la quarta categoria del futbol espanyol pel deute acumulat amb la RFEF i per no comparèixer en els primers partits de Lliga.Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ni fu ni fa a octubre 15, 2019 | 15:58
    Ni fu ni fa octubre 15, 2019 | 15:58
    Els Srs RUBIALES president de la RFEF i Sr. SOTERAS de la FCF tindrian que DIMITIR dels seus carrecs si tinguesin dignitat. Ara quina es la sol.lucio ? La temporada que be fe un grup de 2a B amb 21 equips i la 3a divisio tambe. Es realment vergonyos.....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa