Suècia abraça el bronze gràcies a un inici de partit elèctric (2-1)

Suècia ha suat de valent per aconseguir la medalla de bronze. La selecció dirigida per Peter Gerhardsson ha sabut defensar l’avantatge que ha aconseguit a l’inici del partit gràcies a un domini total del joc. Els intents inicials d’Anglaterra de sortir amb la pilota jugada han estat inefectius davant de l’alta pressió de Suècia, que ha generat molts problemes a les britàniques. Les escandinaves han aconseguit als primers minuts combinar a la seva meitat de camp sense trobar masses impediments per buscar, quan han pogut, passades interiors per acostar-se a la porteria contrària. D’aquesta manera han trobat la via fer mal a la selecció anglesa, que s’ha vist en poc més de vint minuts amb un desavantatge de dos gols. Les dianes d’Asllani, després d’un error en el refús de Greenwood, i Jakobsson, que ja havia avisat poc abans amb una pilota al pal, han ferit primer.

La reacció d’Anglaterra

El segon gol suec ha estat un despertador per a les angleses que han canviat per complet la seva imatge sobre la gespa. L’equip de Phil Neville ha començat a alternar el joc de toc amb accions de futbol directe, que han resultat ser més efectives. Als 30 minuts de partit Anglaterra ja estava de ple en la disputa del joc i Suècia s’ha vist sorpresa per la reacció tan inesperada com dràstica de la seva rival. Retall de Kirby i gol. Control amb el pit de la canonera White, mitja volta i un altre. En dos minuts Anglaterra ha igualat el partit. El VAR, però, ha intervingut per anul·lar l’empat i el marcador s’ha quedat en 1-2 favorable a l’equip de Peter Gerhardsson.

La pausa per la revisió a la pantalla ho ha refredat tot. En aquest sentit, Anglaterra, que era l’equip que arribava amb més inèrcia ha vist com l’onada que havia aconseguit generar quedava frenada. El partit ha entrat en una fase de bloqueig que ha afavorit Suècia, que seguia dominant en el marcador. El joc ha quedat travat a la zona central i els intents de les britàniques d’igualar el marcador s’han vist frustrats.

Un final de partit tàctic

Anglaterra s’ha anat acostant metre a metre a l’àrea de Suècia. La lluita contra el rellotge i el marcador, però, no ha tingut la fluïdesa dels instants en què les de Phil Neville han aconseguit els dos gols –un d’ells invalidat– a la primera part. Per insistència davant el bloc suec les angleses han trobat petites escletxes i han pogut generar ocasions. Les arribades han estat sempre amb entrebancs i rebots generats per la dificultat d’entrar en una xarxa densa com la que ha format l’equip de Gerhardsson a mida que avançava el partit.

La racionalitat que li ha faltat al partit a la primera part amb fases elèctriques per a les dues seleccions s’ha condensat en els últims minuts de partit. Suècia ha plantejat dues línies defensives que han resultat una quimera per al combinat anglès. Per mitjà de possessions llargues Anglaterra ha buscat el forat que ha aparegut en un xut de Bronze amb la portera Lindahl fora de lloc. Però la central Fischer, amb el cap, ha salvat el tercer lloc per a una selecció sueca que ha començat com un huracà i ha acabat defensant el seu premi amb tot el que tenia.