El Sevilla conquereix la seva sisena Europa League (3-2)

El Sevilla s’ha proclamat campió de l’Europa League per sisena vegada en la seva història (3-2). El conjunt andalús s’ha imposat a l’Inter de Milà en la gran final i ha tornat a demostrar que té una relació especial amb la segona màxima competició continental entre clubs. Un doblet de Luuk De Jong i un gol en pròpia de Lukaku han fabricat el triomf sevillà en el compromís decisiu, disputat a Colònia.

El Sevilla no juga finals de l’Europa League. Les guanya. Sis de sis. Tant li ha estat que l’Inter s’avancés quan només s’havien disputat cinc minuts, després d’un penal molt clar de Diego Carlos sobre Lukaku que el mateix davanter belga s’ha encarregat de transformar. Els de Julen Lopetegui s’han sabut refer i han aconseguit capgirar el marcador abans que finalitzés la primera meitat, gràcies a dos gols de De Jong.

Diego Godín ha empatat el compromís abans del descans, però el Sevilla no ha concedit cap mena d’opció al seu rival. En una represa en què l’Inter no ha aconseguit estar al nivell que ha exhibit durant tot el camí fins a la final, el conjunt andalús ha sabut competir molt bé i ha trobat el premi a la seva insistència quan només quedava un quart d’hora per al final. Diego Carlos ha fet una rematada acrobàtica i Lukaku s’ha introduït la pilota a la seva porteria. Els de Conte han estat incapaços de reaccionar i el Sevilla ha aixecat la seva sisena Europa League.