Món Esport
Sala-i-Martín carrega contra la doble moral del Madrid i la RFEF
  • CA
L'economista Xavier Sala-i-Martin
L’economista Xavier Sala-i-Martin | Àngel Bravo

Aprofitant la decisió de traslladar la final de la Copa Libertadores de Buenos Aires a Madrid, l’economista Xavier Sala-i-Martín ha carregat contra la doble moral que han aplicat en aquest cas les institucions responsables. “Los LIBERTADORES fueron unos SEDICIOSOS GOLPISTAS americanos que en su día declararon (UNILATERALMENTE) la independencia de sus países y que, si hubieran pisado la península, hubieran sido condenados por REBELIÓN. Hoy, España los homenajea en el Bernabéu”, ha escrit al seu compte de Twitter, recordant el procés de guerres sud-americanes que van permetre la independència d’Espanya i comparant-lo amb la situació política actual que es viu a Catalunya, on hi ha presos polítics per haver realitzat el referèndum d’independència el passat 1-O. 

 

La doble moral que critica l’economista, però, no es limita a l’àmbit polític: en els últims anys, el Reial Madrid s’ha negat a cedir el Santiago Bernabéu per a disputar-hi la final de la Copa del Rei. Uns anys van argumentar obres, altres un concert de Bruce Springsteen, altres, la negativa no va necessitar ser argumentada. El Bernabéu, de fet, no acull una final de Copa des del 2013, quan l’Atlètic li va prendre el títol al Madrid al seu propi camp. Des d’aleshores, ha anat un cop a Mestalla, un al Camp Nou i tres als diferents estadis de l’Atlètic (dos cops al Vicente Calderón i un al Wanda Metropolitano). El que no diu el Madrid, però, és el rebuig a acollir un Barça que, a banda de ser l’etern enemic, implicaria portar al feu blanc milers d’aficionats que, molt probablement, tenyirien el Bernabéu d’estelades i senyeres i xiularien l’himne espanyol. Les facilitats que han donat els blancs per cedir el seu camp per acollir la Libertadores demostren que, quan es vol, les coses es poden fer ben ràpid. 

 

D’altra banda, no deixa de ser destacable la posició de la RFEF en aquesta problemàtica amb la Libertadores. La mateixa Federació, que porta setmanes lluitant contra la Lliga per impedir de totes les maneres possibles que s’exporti el Girona-Barça a Miami, ha posat moltes facilitats a la CONMEBOL i als dos clubs per tal d’acollir el partit, que es disputarà en un altre continent. 

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa