Només tornarà la Lliga si els equips juguen cada 72 hores i tenen pauses per hidratar-se

La Federació Espanyola i l’Associació de Futbolistes Espanyols tornen a aliar-se contra la Lliga Nacional de Futbol Professional. En la reunió telemàtica que ha mantingut aquest dimecres la comissió de seguiment elaborada per analitzar la resposta del futbol espanyol contra el coronavirus –integrada per les tres institucions mencionades–, les entitats presidides per Luis Rubiales i David Aganzo han arribat a un acord per rebutjar que els futbolistes juguin cada 48 hores quan es reprengui la competició.

“La Federació ha deixat clara la seva rebutja als fets que els futbolistes juguin cada 48 hores. Davant la postura inflexible de l’RFEF, l’AFE s’ha vist obligat a acceptar que el mínim sigui de 72 hores i a desfer el seu acord previ amb la Lliga. La defensa de la salut dels esportistes és més important que la competició”, ha assegurat l’ens federatiu en el comunicat que ha emès després d’una trobada telemàtica carregada de tensió, quelcom que ha lamentat l’Associació de Futbolistes, que ha vist qüestionada la seva tasca, en el seu text.

A més, la Federació Espanyola i l’AFE també han acordat que durant els mesos de maig, juny, juliol i agost “s’oposaran a la disputa de partits en què les condicions de calor, radiació solar i humitat siguin contràries a la salut dels futbolistes” i “s’aprovaran dues pauses d’hidratació per part per combatre les temperatures elevades”. “Respectarem en tot moment les indicacions de les autoritats sanitàries”, ha recordat el sindicat de futbolistes en el seu comunicat.

La Lliga ho desmenteix

En el comunicat posterior a la reunió de la comissió de seguiment del coronavirus, la Lliga ha negat que s’hagin acordat ambdues coses. “No s’ha tractat ni realització una sola menció a les pauses per a la hidratació durant els partits”, ha assegurat la patronal sobre l’assumpte de les quatre aturades durant els compromisos. L’entitat presidida per Javier Tebas “estaria d’acord, com cada temporada, que s’afegeixi una pausa més per a la hidratació, quelcom que ja recull la normativa”.

“Respecte a disputar partits cada 72 hores, no s’ha arribat a cap acord ni s’ha sotmès res a votació. En conseqüència, no s’ha aprovat res. Només s’han realitzat manifestacions per part de l’AFE en aquest sentit. Així mateix, és categòricament fals que l’AFE i LaLiga haguessin arribat a un acord per jugar cada 48 hores tal com manifesta l’RFEF”, ha exposat la Lliga, que ha recordat que “la determinació dels horaris correspon exclusivament a l’organitzadora de la competició”.Més notícies

La Lliga treballa en dos possibles calendaris per reprendre les competicions

Javier Tebas, president de la patronal, assegura que s’està estudiant disputar els tornejos nacionals i continentals paral·lelament, però també que podrien reaparèixer per blocs

El Barça inicia una campanya d’assistència als socis més grans de 80 anys

El club blaugrana arriba a un acord amb la Creu Roja dirigit als culers més veterans

Nou comentari