Món Esport
El públic comença a tornar als estadis de futbol
  • CA

Abans de la segona setmana de març era impensable una imatge d’un estadi de futbol, del nivell del Camp Nou, el Santiago Bernabéu o Wembley, completament buit mentre s’hi jugava una final, un partit de Champions o una jornada decisiva de Lliga. Amb el coronavirus, però, tot ha canviat i ja ens hem acostumat a veure graderies buides mentre a la gespa s’hi disputen duels molt transcendentals.

Ara bé, a ningú se li escapa que això és una mesura temporal i que la idea és tornar a veure les graderies plenes una altra vegada quan la situació epidemiològica ho permeti. A França i a Corea del Sud ja creuen estar en aquest moment. A la Copa de la Lliga del país gal i a la K League 1 del país asiàtic han fet les primeres proves d’introduir aficionats als estadis de futbol. Sempre amb un aforament molt reduït i obligant els aficionats a dur mascareta i desinfectar-se amb gel hidroalcohòlic a l’entrar a les instal·lacions.

Les imatges han estat molt diferents. Mentre que a Corea tot ha succeït amb unes mesures de control molt exhaustives i tothom s’ha mantingut a una distància prudencial de la resta d’aficionats, a la final de la Copa de la Lliga francesa s’han vist autèntiques aglomeracions a les graderies, amb centenars d’afeccionats seient l’un al costat de l’altre. Caldrà veure si això té algun impacte en la pandèmia o si es pot començar a prendre aquesta via en la resta de competicions.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa