El públic comença a tornar als estadis de futbol

A la final de la Copa de la Lliga de França i a la Lliga Coreana s'hi han fet les primeres proves

Abans de la segona setmana de març era impensable una imatge d’un estadi de futbol, del nivell del Camp Nou, el Santiago Bernabéu o Wembley, completament buit mentre s’hi jugava una final, un partit de Champions o una jornada decisiva de Lliga. Amb el coronavirus, però, tot ha canviat i ja ens hem acostumat a veure graderies buides mentre a la gespa s’hi disputen duels molt transcendentals.

Ara bé, a ningú se li escapa que això és una mesura temporal i que la idea és tornar a veure les graderies plenes una altra vegada quan la situació epidemiològica ho permeti. A França i a Corea del Sud ja creuen estar en aquest moment. A la Copa de la Lliga del país gal i a la K League 1 del país asiàtic han fet les primeres proves d’introduir aficionats als estadis de futbol. Sempre amb un aforament molt reduït i obligant els aficionats a dur mascareta i desinfectar-se amb gel hidroalcohòlic a l’entrar a les instal·lacions.

Les imatges han estat molt diferents. Mentre que a Corea tot ha succeït amb unes mesures de control molt exhaustives i tothom s’ha mantingut a una distància prudencial de la resta d’aficionats, a la final de la Copa de la Lliga francesa s’han vist autèntiques aglomeracions a les graderies, amb centenars d’afeccionats seient l’un al costat de l’altre. Caldrà veure si això té algun impacte en la pandèmia o si es pot començar a prendre aquesta via en la resta de competicions.

Més informació

Nou comentari