Món Esport
La premsa francesa acusa Neymar de ser “el fracàs més gran de la història”

El Paris Saint-Germain està veient com li arriben nous nuvolots al cel. El club francès ja n’està acostumat, però això no implica que se’n sàpiguen ensortir. La presència de tantes estrelles, l’exigent premsa que cobreix la seva actualitat o l’extraordinarietat dels seus dirigents acostumen a provocar tempestes que durant l’última dècada els han costat molt cares.

No es pot parlar encara d’una nova crisi, però la situació apunta que en pot arribar una. En primer lloc, cal parlar de la situació esportiva dels francesos des de l’aturada del Mundial. El conjunt de Christophe Galtier va reprendre la competició el 28 de desembre i, de cinc partits disputats, n’han perdut dos i n’han guanyat tres. Han fet sis punts de dotze possibles a la Ligue 1, i han passat de ronda a la Copa de França. És veritat que es podien permetre punxar a la lliga, perquè continuen sent-hi primers, però ara el seu perseguidor, el Lens, és només a tres punts.

A més, també preocupa el com. Si bé en la primera derrota -contra l’esmentat Lens- hi havia una gran presència de suplents, tenint en compte que molts mundialistes estaven de vacances, en la segona derrota, contra el Rennes, ja havien tornat. I tot i això, els bretons van tenir més ocasions que els parisencs. Ni Leo Messi, ni Neymar ni Kylian Mbappé van tenir un bon partit.

Leo Messi i Neymar Jr, jugadors del PSG, abans del partit contra el Rennes | Europa Press
Leo Messi i Neymar Jr, jugadors del PSG, abans del partit contra el Rennes | Europa Press

Acusen Neymar de ser “el fracàs més gran de la història del futbol”

El brasiler, de fet, va quedar totalment assenyalat. En el diari L’Équipe, el periodista Daniel Riolo ha expressat el següent: “Ens adonem que Neymar, pel que fa a la contractació i el salari, és el fracàs més gran de la història del futbol? No se m’acut un fracàs més gran, pel que va costar. És horrible. Que hagi estat bé en dos partits de la Champions de 2020 no significa que et vagi a salvar la vida.

L’exjugador del Futbol Club Barcelona, de fet, ja havia tingut una actuació molt qüestionable. Al partit de la Copa de França, contra l’Estrasburg, va veure dues targetes grogues en dos minuts, i se’l va acusar d’haver-les forçat per no estar disponible al partit contra el Lens, que era l’1 de gener. Es deia que així podria sortir de festa la nit de Cap d’Any.

D’altra banda, el periodista expert en futbol francès del diari As Andrés Onrubia ha expressat, en el seu compte de Twitter, que el davanter ha tornat molt malament del Mundial, que és un jugador “radicalment diferent al d’abans de Qatar”, i que el PSG, en conjunt, ha caigut des del mes d’octubre. I és que els francesos han passat de plantejar-se com a objectiu acabar la lliga invictes a perdre la primera posició del seu grup a la Champions, en detriment del Benfica.

La discreta rebuda del PSG al campió del món Leo Messi

Un altre fet que pot haver enrarit l’ambient al Parc dels Prínceps és la rebuda que ha tingut Leo Messi. El també exblaugrana ve d’haver assolit la major fita que un futbolista pot assolir: guanyar un Mundial, tot sent anomenat Pilota d’Or del torneig, i completant un palmarès que ja l’acredita com el millor futbolista de tots els temps. Però l’únic homenatge que li va fer el club va ser un passadís en el seu primer entrenament. En el seu primer partit al seu estadi no va rebre cap homenatge.

El poderós Bayern espera el mes vinent

Tot això està passant a un mes perquè es reprengui la UEFA Champions League. Els de Galtier es jugaran l’accés als quarts de final ni més ni menys que contra el Bayern de Munic. L’equip de Julian Nagelsmann ha demostrat contra el Barça i l’Inter de Milà que és una màquina. Tot i haver perdut Robert Lewandowski, s’ha reposat amb garanties. Ho ha guanyat tot en la fase de grups, amb molta solvència, i té les amenaces de Leroy Sané, Sadio Mané o Serge Gnabry. El seu únic però és la lesió del defensa Lucas Hernández.

Tot i tenir el millor jugador i el màxim golejador del Mundial (Messi i Mbappé), res no garanteix que aquest equip pugui arribar lluny a la Champions i acabar fent una bona temporada. A la Ligue 1 sembla difícil que el Lens, a tres punts, o l’Olympique de Marsella, a cinc, puguin fer competència a llarg termini, però a Europa, que és la gran obsessió dels dirigents del club, caldrà més encert i atenció o podrien tornar a acomiadar-se’n molt abans de l’esperat.



Més notícies
Neymar discuteix amb un àrbitre | Europa Press
Acusen Neymar d’autoexpulsar-se per poder sortir de festa
Notícia: Acusen Neymar d’autoexpulsar-se per poder sortir de festa
Comparteix
El davanter brasiler es perdrà el partit del PSG de l'1 de gener
Leo Messi i Neymar Jr., jugadors del PSG | Europa Press
Messi i Neymar posen de manifest les vergonyes del PSG
Notícia: Messi i Neymar posen de manifest les vergonyes del PSG
Comparteix
L'absència dels dos jugadors al primer partit de l'any ha suposat la primera derrota de la temporada de l'equip parisenc
Leo Messi, jugador del PSG | Europa Press
La decisió del PSG que pot fer que Messi s’enfadi amb el club
Notícia: La decisió del PSG que pot fer que Messi s’enfadi amb el club
Comparteix
El club parisenc no farà cap celebració especial després que Messi guanyés el Mundial amb la selecció argentina
Leo Messi, jugador del PSG | Europa Press
El contracte faraònic amb el qual el PSG vol convèncer Messi
Notícia: El contracte faraònic amb el qual el PSG vol convèncer Messi
Comparteix
El contracte de Leo Messi és superior als 30 milions nets per temporada i, des de l'arribada de l'argentí, el PSG ha ingressat 700 milions d'euros més respecte a lany passat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa