Món Esport
Victòria cruel i injusta del PSG sobre el City de Guardiola (2-0)
  • CA

El París Saint-Germain (PSG) ha derrotat el Manchester City del català Pep Guardiola al Parc dels Prínceps en el segon partit de la fase de grups de la UEFA Champions League (2-0). Ha estat un d’aquells casos en els quals el resultat no reflecteix gens ni mica el que s’ha vist sobre el terreny de joc. Els citizens han estat molt superiors als locals i els han sotmès durant gairebé tot el partit, però la mala sort, la falta de davanters centre golejadors dels anglesos i la qualitat individual dels jugadors del PSG han capgirat el que hauria estat just, que hauria estat una victòria del City o com a mínim un empat. Aquest duel també ha estat històric pel fet que Leo Messi s’ha estrenat com a golejador amb el club francès i, per primera vegada, ha marcat amb un equip que no sigui el Futbol Club Barcelona, més enllà de la selecció argentina.

Pel que fa al que s’ha pogut veure durant els noranta minuts de partit, el guió ha estat el mateix des de gairebé el xiulet inicial. El City ha estat molt concentrat en la pressió i els seus jugadors han combinat de forma magistral contínuament. De ben segur que aquest era el pla que havia projectat Pep Guardiola. El problema ha estat clarament la definició als metres finals. Un problema que, justament al contrari, no ha tingut el PSG. Ja al minut 8 de partit Idrissa Gueye ha recollit un rebot a l’interior de l’àrea per marcar el primer amb un xut excel·lent. El City ha tingut moltes ocasions per empatar, sobretot una en la qual una rematada de Raheem Sterling ha acabat al travesser i en el refús, totalment sol davant de la porteria buida, Bernardo Silva ha tornat a enviar la pilota al pal més alt de la porteria. El porter Gianluigi Donnarumma ha estat crucial per evitar l’empat visitant i els de Mauricio Pochettino han viscut de contraatacs tota l’estona. És cert que Kevin de Bruyne podria haver estat expulsat per una entrada molt dura sobre Gueye que ha quedat en una targeta groga.

A la segona meitat s’ha exagerat encara més el guió de la primera. El City s’ha fet amo i senyor del partit i ha rondat la porteria del PSG constantment. Les passades i les idees dels futbolistes de Pep Guardiola eren les millors de totes, però tot fallava a l’hora de fer l’últim toc, el que havia de significar el gol de l’empat. Tant perdonar i tant perdonar i al final els francesos han acabat sentenciant. Leo Messi, qui justament no té el verb perdonar al seu diccionari, s’ha estrenat com a golejador amb el PSG amb un xut brutal, col·locat a l’escaire amb moltíssima potència, després d’una bona passada de Kylian Mbappé. Tot plegat ja estava dat i beneït perquè era el minut 75, però el City ho ha seguit intentant, ha trobat ocasions de sobres per marcar dos o més gols, però la falta de punteria ha tornat a ser el principal problema dels anglesos.

Aquesta victòria del PSG deixa els de Pochettino com a líders del Grup A. El Bruges, que ha guanyat el seu partit contra el Red Bull Leipzig, és segon empatat a quatre punts amb els francesos. Per cert, Ilaix Moriba continua sense debutar i sense comptar per al conjunt alemany. El Manchester City és tercer amb tres punts i el Leipzig, que travessa un moment molt complicat i ha perdut els dos partits de la Champions, és cuer destacat. La lligueta s’estreny molt per als tres primers classificats, tot i que el City i el PSG estan cridats a passar de ronda perquè el Bruges és, a priori, molt inferior.



Més notícies
Els jugadors del Sheriff celebren un gol al Santiago Bernabéu | Europa Press
Ridícul històric del Madrid en la derrota a casa contra el Sheriff (1-2)
Notícia: Ridícul històric del Madrid en la derrota a casa contra el Sheriff (1-2)
Comparteix
Els blancs perden a la Champions contra un dels rivals més inferiors que han passat mai pel Santiago Bernabéu
Ilaix Moriba, amb la samarreta del Leipzig | RB Leipzig
Ilaix fracassa estrepitosament a Alemanya
Notícia: Ilaix fracassa estrepitosament a Alemanya
Comparteix
En el seu primer mes al Leipzig encara no ha debutat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa