Món Esport
Polèmica per la classificació d’Anglaterra per a la final de l’Eurocopa
  • CA

La selecció anglesa ha hagut de patir fins a la pròrroga per eliminar la selecció danesa. Després de l’empat a un gol del temps reglamentari, els de Southgate han acabat superant els de Braithwaite i companyia amb un gol de penal. Harry Kane ha estat l’encarregat d’executar el llançament. Schmeichel l’ha aturat, però el rebot ha tornat a caure a les botes del capità anglès, que no ha perdonat.

Ara bé, la jugada del penal ha despertat totes les polèmiques. L’acció en qüestió ha ocorregut a l’inici de la segona part de la pròrroga. Raheem Sterling, qui ha fet un partidàs, s’ha internat a l’àrea pel lateral. Ha driblat rivals sobre la línia de fons i ha estat aleshores quan ha caigut davant la pressió de Jensen i Vestergaard. L’àrbitre, Makkelie, no ha dubtat en assenyalar penal. El VAR ho ha revisat i no ha considerat necessari cridar el col·legiat.

Cal destacar que, si existeix un contacte entre els futbolistes danesos i Sterling, aquest és molt lleu. Sembla evident que el davanter del Manchester City hi posa més pa que formatge. Potser per la pressió d’un estadi de Wembley ple a vessar o potser perquè ho va veure molt clar, Makkelie no va creure que havia d’anar a veure l’acció a la pantalla del VAR. El cert és que és una jugada relativament interpretable i això complica l’entrada del sistema de videoarbitratge.

En qualsevol cas, la indignació a Dinamarca és extrema. La premsa danesa ha despertat amb portades on només es parla del penal i es qualifica d’“error” i es destaca que fins i tot a Anglaterra es considera que no hi havia falta. Tanmateix, cal subratllar que, a la vegada, tots els diaris de Dinamarca destaquen el gran valor que té que la seva selecció hagi pogut disputar una semifinal de tu a tu contra una de les favorites i al seu estadi.



Més notícies
Els jugadors anglesos celebren el gol que els porta a la final de l'Eurocopa | Europa Press
Anglaterra supera Dinamarca amb patiment i jugarà la final de l’Eurocopa contra Itàlia (2-1)
Notícia: Anglaterra supera Dinamarca amb patiment i jugarà la final de l’Eurocopa contra Itàlia (2-1)
Comparteix
El partit decisiu de la competició es disputarà el pròxim diumenge a Wembley
Chiesa celebra el seu gol contra la selecció espanyola | Europa Press
Itàlia envia la selecció espanyola al carrer a les portes de la final (1-1)
Notícia: Itàlia envia la selecció espanyola al carrer a les portes de la final (1-1)
Comparteix
Els de Mancini s'han imposat als de Luis Enrique a la tanda de penals

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Horaci a juliol 08, 2021 | 12:10
    Horaci juliol 08, 2021 | 12:10
    A més de totes les facilitats de jugar en camp propi, el senyor àrbitre que va xiular el penalty va quedar clar que no era gens clar, sabia perfectament que en arribar a la tanda de penals, el porter de Dinamarca podia engegar els anglesos sense final. Decepció per als que esperàvem una copa d'Europa sense xapuces arbitrals.
  2. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a juliol 08, 2021 | 18:01
    Doctor Strangelove juliol 08, 2021 | 18:01
    El que viuen a la Pèrfid Albió sempre han estat uns corsaris! Doc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa