Món Esport
Pochettino, Rubi i Sergio González, mestres per un dia
  • CA
Pochettino, Rubi i Sergio González, en l'acte de la FCF
Pochettino, Rubi i Sergio González, en l’acte de la FCF | FCF

Sense deixar de costat la seva faceta d’entrenadors, però vestint-se per un dia en professors, Mauricio Pochettino, Rubi i Sergio González han impartit tres ponències a nombrosos entrenadors acreditats en el 7è dia de l’Entrenador, un acte destinat als formadors organitzat per la Federació Catalana de Futbol, i que enguany ha comptat amb la participació dels tres tècnics, units per Catalunya i també per l’Espanyol, a qui han dirigit -o dirigeix, com és el cas de Rubi- en diferents ocasions. 

 

Mauricio Pochettino, ha impartit la ponència ‘El futbol analitzat des d’un context emocional’, explicant que “el més difícil és controlar les emocions d’un grup. La responsabilitat dels entrenadors és transmetre, fer sentir. La pilota genera emocions, motiva i respira”. Pel que fa als entrenaments, ha asseverat que “el marge de preparació entre partit i partit és escàs, sobretot a Anglaterra, on juguem quatre competicions. A més, tenim molts jugadors internacionals en la nostra plantilla. Tots aquests factors s’han de tenir en compte a l’hora de planificar les sessions de preparació”.

 

El seu segon entrenador, Jesús Pérez, ha admès que “Mauricio és el líder, l’encarregat de marcar la pauta que ha de seguir el grup. Nosaltres formem part d’un cos tècnic força reduït, però en el dia a dia del Tottenham treballen prop de 50 persones. Perquè les coses vagin bé és imprescindible que tot aquest grup de treball remi en la mateixa direcció”.

 

El camí del futbol territorial a l’elit

 

Rubi i el seu cos tècnic a l’Espanyol, per la seva part, han explicat com és el camí del futbol territorial a l’elit. El tècnic de Vilassar de Mar ha afirmat que “em considero un afortunat per guanyar-me la vida fent el que més m’agrada. He passat per totes les categories fins arribar a l’Espanyol. No obstant això, segueixo treballant amb la mateixa dedicació i constància que el primer dia. Ser entrenador és la meva passió”.

 

Per la seva part, el seu segon entrenador, Jaume Torras, ha manifestat que “el respecte es guanya amb el treball dia a dia. Cal saber gestionar l’entorn, tenir bona sintonia amb els jugadors i treballar conjuntament per assolir els objectius”. En referència a l’arribada a l’elit, Torras ha assenyalat que “ara tot té molta repercussió mediàtica, hem d’aprendre a conviure amb ella”.

 

De l’atur a l’èxit

 

Sergio González, al seu torn, ha explicat la seva experiència d’ençà que va deixar l’Espanyol. El preparador de l’Hospitalet ha comentat que “quan vam fitxar pel Valladolid no teníem pensant disputar la promoció, simplement volíem canviar la dinàmica de l’equip en els vuit partits de lliga que quedaven. Tot va sortir perfecte i vam aconseguir ascendir a Primera Divisió”.

 

Sergio també ha enviat un missatge optimista cap a aquells entrenadors que es troben sense feina. “Quan no et donen l’oportunitat d’entrenar és important no defallir, seguir veient futbol, aprenent i continuar lluitant perquè es fixin en tu. Quan dirigeixes un equip a l’elit sembla que hagi estat fàcil arribar fins aquí, però hi ha molts anys de feina al darrere”.

 

Quant al seu esquema tàctic, Gonzálezs’ha decantat pel 4-4-2. “Pensem que és un sistema molt sòlid, estable, amb bona sortida de pilota i on els jugadors se senten còmodes atacant i defensant. Malgrat això, intentem adaptar-nos al futbolistes que tenim en les nostres plantilles. No ens tanquem portes”, ha reconegut.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa