Món Esport
La negociació del conveni col·lectiu del futbol femení, bloquejada

La negociació del conveni col·lectiu per al futbol femení, el primer de la història, segueix bloquejada després que sindicats i clubs no hagin aconseguit un acord en la quinzena reunió entre les parts, quelcom que augmenta la possibilitat de vaga per desembussar la situació. Segons ha explicat l’Associació de Clubs de Futbol Femení (ACFF), “la falta de voluntat dels sindicats manté bloquejat l’acord pel conveni”. “En aquesta reunió s’ha tornat a constatar la dificultat d’aconseguir un acord, ja que els requeriments dels sindicats són impossibles d’assumir per part dels clubs sense posar en perill la viabilitat de la competició“, ha afegit.

Després de vuit mesos de negociació, les parts segueixen enquistades en el mateix punt, motiu pel qual la ACFF va sol·licitar una mediació davant el Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge, ja que entén que “la intervenció d’un tercer podria aportar alguna solució a la falta d’acord”. “La mediació va resultar infructuosa, ja que els sindicats es van negar a reconèixer el bloqueig i no van acceptar continuar negociant en l’AVENC. Cinc mesos després, posteriorment a la reunió d’aquest dimarts, l’ACFF lamenta constatar que el bloqueig continua sent evident, ja que, malgrat els innombrables esforços i concessions, la postura dels sindicats ha estat no només d’absoluta immobilitat sinó d’una absoluta falta de cooperació en la cerca de solucions”.

Per la seva part, un d’aquests sindicats, l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) recorda que alguna de les seves peticions són les 35 hores setmanals en còmput semestral, un salari mínim anual de 20.000 euros bruts (abonats en 14 mensualitats) i dues gratificacions extraordinàries d’igual import que el sou mensual. Uns altres dels requeriments dels sindicats, amb Futbolistes ON i UGT com a negociadors, són 30 dies naturals de vacances, el complement salarial per incapacitat temporal, la prima per conveni o el premi d’antiguitat, entre altres conceptes.

“L’AFE venia amb el mandat explícit, després de la reunió mantinguda amb les jugadores el passat 1 d’octubre, de mantenir-se ferma sobre la parcialitat en els contractes, que suposa el principal escull en la negociació”, indica el sindicat presidit per David Aganzo. “Així, mentre que els clubs demanden que les jugadores puguin tenir contractes parcials de fins al 50%, després de les converses amb les seves afiliades es considera que res per sota del 75% seria admissible”, ha assegurat Aganzo al final de la reunió.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa