Món Esport
Mor el mític porter Gordon Banks, autor de “la millor aturada de la història”
  • CA
Gordon Banks, en una imatge d’arxiu. | EFE

Gordon Banks ha mort aquest dimarts amb 81 anys. La família del porter anglès, que va guanyar el Mundial del 1966 amb la seva selecció i que és considerat un dels millors de la seva època, ho ha confirmat a través d’un comunicat en què han reconegut que el seu entorn proper “està devastat per la seva pèrdua, però té molts grans records i no podria estar més orgullós d’ell”.

 

Banks va guanyar 73 partits amb el combinat nacional anglès i va desenvolupar bona part de la seva carrera al Leicester City i l’Stoke City. Alguns afeccionats i periodistes, fins i tot, el consideren el millor porter de la història d’Anglaterra i l’autor de “la millor aturada de la història”. Aquesta es va produir durant la Copa del Món del 1970, després d’una rematada de cap de Pelé, el millor jugador del món del moment. L’estirada, realment, és espectacular.

 

 

Entre les altres anècdotes de la seva vida és l’accident de trànsit que va patir l’any 1972, que li va provocar la pèrdua de visió a l’ull dret i el va obligar a posar punt final a la seva carrera professional.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa