Món Esport
Monòleg del Bayern en els premis de la UEFA
  • CA

Monòleg del Bayern de Munic masculí i domini considerable de l’Olympique de Lió femení en els premis de la UEFA als futbolistes i tècnics més destacats de la temporada passada a Europa. Entre els dos conjunts, flamants campions d’Europa, s’han endut nou dels dotze guardons individuals que s’han repartit aquest dijous a la seu de la UEFA a Nyon, aprofitant el sorteig de la fase de grups de la Champions League. Kevin de Bruyne, escollit pel jurat com al millor migcampista de la temporada, i Pernille Harder, millor davantera i jugadora del curs, han estat els únics efectius procedents d’altres equips que han estat condecorats, mentre que Didier Drogba s’ha endut l’honorífic Premi President de la UEFA “pel seu compromís amb l’excel·lència tant dins com fora del camp”.

D’una banda, Manuel Neuer (porter), Joshua Kimmich (defensa) i Robert Lewandowski (davanter) han estat seleccionats com als futbolistes més destacats en les seves posicions. El davanter polonès, a més, ha estat distingit amb el guardó al millor jugador de la temporada a Europa. L’entrenador d’un Bayern que es troba a només un títol d’igualar el sextet del Barça de Pep Guardiola, Hans-Dieter Flick, ha completat la nit exitosa per al club bavarès amb el premi al tècnic més destacat de la temporada. No cal remarcar que, els últims anys, aquestes distincions valoren més que mai el rendiment col·lectiu i els títols aixecats. És per això, de fet, que Leo Messi i Cristiano Ronaldo no han tingut presència en l’entrega d’aquests premis per primera vegada en l’última dècada.

De l’altra, en el futbol femení el domini de l’Olympique de Lió no ha estat tan absolut, però sí que ha estat considerable. Sarah Bouhaddi (portera), Wendie Renard (defensa), Dzsenifer Marozsán (migcampista) i Jean-Luc Vasseur (entrenador) han estat escollits com als millors en les seves respectives posicions. El premi gros, no obstant això, se l’ha endut Pernille Harder, actualment al Chelsea però subcampiona d’Europa amb el Wolfsburg. La davantera danesa no només ha estat la més destacada en la seva posició, sinó que també ha estat distingida com a la millor futbolista de l’any.

Aquests han estat els guanyadors dels Premis UEFA 2020:

  • President de la UEFA: Didier Drogba.
  • Millor porter/a: Manuel Neuer (masculí) i Sarah Bouhaddi (femení).
  • Millor defensa: Joshua Kimmich (masculí) i Wendie Renard (femení).
  • Millor migcampista: Kevin de Bruyne (masculí) i Dzsenifer Marozsán (femení).
  • Millor davanter/a: Robert Lewandowski (masculí) i Pernille Harder (femení).
  • Millor entrenador del futbol masculí: Hans-Dieter Flick.
  • Millor entrenador del futbol femení: Jean-Luc Vasseur.
  • Millor jugador: Robert Lewandowski.
  • Millor jugadora: Pernille Harder.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa