Món Esport
Un model exprés amb play-off a partit únic per acabar la temporada del futbol no professional

La Federació Espanyola de Futbol sacsejarà el format de les competicions masculines no professionals, la Segona Divisió B i la Tercera Divisió, les d’àmbit estatal de futbol femení i futbol sala i totes les de categoria juvenil. Aquest dimarts, l’ens que presideix Luis Rubiales ha anunciat que “abordarà amb les federacions territorials la finalització de la temporada mitjançant d’un model exprésque permetrà que cap de les categories que regeix es quedi penjada per culpa del coronavirus.

El canvi de format comportarà –sempre que sigui aprovat per les federacions territorials– la implantació d’un play-off que es disputarà a partit únic i, sempre que sigui possible, “amb un sistema de concentració en una seu” per garantir, almenys, el mateix nombre d’ascensos que estaven previstos a l’inici de la competició (quatre en el cas de Segona B a Segona i 18 en el de Tercera a Segona B). Els equips que lluitaran per l’ascens seran escollits pels mèrits esportius fins que la Covid-19 va aturar l’activitat.

Si aquest escenari tira endavant, sempre segons el comunicat de la Federació Espanyola, no hi haurà descensos. I això provocarà que, a partir de la temporada 20/21, la Segona Divisió B tingui 98 clubs en comptes de 80. “Es treballaran els mecanismes oportuns per incrementar el nombre d’equips per grup o la creació de nous grups amb una vigència màxima de tres o quatre temporades fins que es dugui a terme la pertinent reestructuració que equilibri econòmicament i sostenible les competicions”, ha sentenciat.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa