Món Esport
Guardiola, molt discutit per la seva gestió amb un jugador argentí

Pep Guardiola, entrenador del Manchester City, està comandant molt bé la nau sky blue aquesta temporada. El seu equip està competint pel títol de la Premier League, un cop més, mentre que ha completat una excel·lent fase de grups de la UEFA Champions League i una bona trajectòria a la FA Cup. Tot i això, hi ha un element que li està generant moltes crítiques des d’un destí inesperat: l’Argentina. Aquest element és la gestió que el de Santpedor està fent amb el flamant campió del món Julián Álvarez.

La aranya va ser sense dubte el jugador revelació de la selecció argentina que es va proclamar campiona del món a la Copa del Món de Qatar 2022. I, alhora, ho va ser de la totalitat del torneig. El cordovès va acabar la cita com el tercer màxim anotador, empatat amb el francès Olivier Giroud. Tots dos en van marcar quatre.

El davanter citizen va ser clau per al conjunt entrenat per Lionel Scaloni. D’aquests quatre gols, en va marcar un en la victòria contra Polònia a la fase de grups que va servir per segellar la primera posició, un per encarrilar l’eliminació a Austràlia en els vuitens de final i, finalment, un doblet en la semifinal, contra Croàcia. Va començar amb el estatus de suplent, però gràcies a les seves actuacions, va guanyar la partida al davanter Lautaro Martínez. A més, va demostrar una gran entesa amb Leo Messi. Res que no hagués demostrat anteriorment al River Plate.

De fet, les seves espectaculars actuacions al conjunt de Buenos Aires van propiciar que l’entitat britànica fitxés aquest jugador, l’estiu de 2022. Julián Álvarez va emprendre el seu il·lusionant camí cap a Europa i, alhora, cap a un dels grans equips del planeta, probablement sense esperar que aquest equip fitxaria, a posteriori, un tal Erling Haaland.

L’espectacular estat de forma de Haaland ‘perjudica’ Julián Álvarez

Com que Haaland està jugant i està brillant al City, Álvarez, que juga en la mateixa posició, de davanter centre, està tenint molt poques oportunitats. Haaland és un tros de davanter, i així ho avalen els seus 33 gols en 33 partits disputats aquesta temporada. Llavors, Julián Álvarez s’està havent de conformar amb, en moltes ocasions, entrar als partits com a suplent. O, fins i tot, a no suar la samarreta i no jugar.

És el que li ha passat en partits importants, com ara l’anada dels vuitens de final de la Champions, contra l’RB Leipzig, o en l’important partit de Premier contra el líder Arsenal. A més, en molts partits en els quals ha entrat com a suplent ho ha fet disputant els famosos minuts brossa. En el darrer partit de Premier contra el Nottingham Forest va disputar tres minuts, mentre que, contra l’Everton, quatre.

En línies generals, ha disputat 30 partits dels 36 possibles. És veritat que no ha estat disponible en els dos posteriors al Mundial, per una lesió, però també cal comptar el fet esmentat de les suplències o els minuts brossa. És a dir, que en l’estadística es compten partits en els quals ha tingut poca participació.

Julián Álvarez, jugador del Manchester City, celebrant el seu gol contra el Bournemouth | Europa Press
Julián Álvarez, jugador del Manchester City, celebrant el seu gol contra el Bournemouth | Europa Press

En total, aquest curs, amb el City, ha disputat 1.465 minuts dels 3.150 totals (en els quals ha estat en forma). Això significa que ha jugat el 46% dels minuts possibles. Una xifra baixa si es té en compte que, tot i ser molt jove (23 anys), ja és campió del món, i una de les peces clau de la selecció campiona del món.

Julián Álvarez ha aprofitat la seva última titularitat

En termes golejadors, ha fet 10 dianes, i dues assistències, amb la samarreta sky blue. Com s’ha dit, tot plegat ha generat controvèrsia a l’Argentina. És veritat que aquest cap de setmana ha jugat com a titular, contra el Bournemouth, i tot reivindicant-se amb el gol que ha servit per obrir la llauna. Però les xifres són les xifres, i val a dir que en partits contra rivals de menor entitat és més factible que Guardiola opti per jugar amb dos davanters centre i, d’aquesta manera, treure un migcampista o fins i tot un defensa. L’afició argentina i, especialment, la gallina, segueix molt de prop l’actualitat d’aquest jugador, molt estimat. Per tant, les seves actuacions generen tanta expectació com les seves suplències.



Més notícies
Pep Guardiola, entrenador del Manchester City | Europa Press
Guardiola torna a deixar tothom sorprès amb les seves paraules del Madrid
Notícia: Guardiola torna a deixar tothom sorprès amb les seves paraules del Madrid
Comparteix
Guardiola ha tornat a lloar el Reial Madrid durant la roda de premsa prèvia al partit del Manchester City
Erling Haaland, davanter del City | Europa Press
L’agent de Haaland posa preu a la sortida del jugador del City de Guardiola
Notícia: L’agent de Haaland posa preu a la sortida del jugador del City de Guardiola
Comparteix
Rafaela Pimenta és clara amb el preu: Haaland val mil milions d'euros
Steven Gerrard i Pep Guardiola, durant el Manchester City-Aston Villa de la Premier League de la temporada 2021/2022 | Europa Press
El Guardiola més sincer es mostra penedit i “avergonyit”
Notícia: El Guardiola més sincer es mostra penedit i “avergonyit”
Comparteix
El tècnic del City havia fet un comentari irònic i controvertit sobre la llegenda del futbol anglès Steven Gerrard
Pep Guardiola, entrenador del Manchester City, durant un partit de la temporada 2022/2023 contra el Newcastle | Europa Press
La declaració d’amor de Guardiola al City en el moment més delicat
Notícia: La declaració d’amor de Guardiola al City en el moment més delicat
Comparteix
L'entrenador català ha expressat que s'hi vol quedar "més que mai", mentre el club és investigat per unes presumptes irregularitats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa