El Mallorca torna a Primera gràcies a una remuntada històrica (3-0)

El Mallorca torna a la Primera Divisió espanyola després de sis anys (3-0). El conjunt balear, que fa tres temporades estava jugant a la Segona Divisió B, protagonitza una remuntada heroica i històrica i frustra el somni del Deportivo de la Corunya, que no sap defensar el 2-0 de Riazor i jugarà una temporada més a Segona. Budimir, Salva Sevilla i Abdón Prats marquen els gols locals en una jornada inoblidable a Son Moix.

El conjunt mallorquí ha estat superior al seu rival en pràcticament tot moment i ha cuinat a foc lent una remuntada que ha començat quan s’havien disputat 20 minuts. Budimir ha posat punt final als problemes de profunditat inicials dels locals amb una bona jugada individual que ha permès al seu equip caminar cap a Primera. Dani Giménez, porter del Deportivo, ha evitat que el Mallorca sentenciés l’eliminatòria definitiva del play-off d’ascens abans del descans, però no ha pogut fer el mateix a la represa, quan no ha evitat el gol de falta de Salva Sevilla ni una diana espectacular d’Abdón Prats des de fora de l’àrea. Encara que la remuntada balear s’ha certificat quan quedaven deu minuts de joc, els gallecs no han pogut marcar el gol que necessitaven per fer bo el resultat de l’anada.

D’aquesta forma, el Mallorca disputarà, el curs vinent, la seva vint-i-vuitena temporada a la màxima categoria del futbol espanyol. Cinquè classificat de la Lliga 1|2|3, el Mallorca s’afegeix a Osasuna i el Granada en la llista d’equips que ocuparan les places que han deixat el Girona, el Rayo Vallecano i l’Osca aquesta temporada. Per la seva banda, el Deportivo, que podia tornar a Primera només un any després de marxar-hi, haurà de seguir lluitant per recuperar el seu lloc a l’elit.