Món Esport
La Lliga i la Federació plantegen dos escenaris diferents per acabar la temporada

El món del futbol està sent una víctima molt mediàtica de la crisi del coronavirus. Les mesures s’han anat escalonant de manera gradual però finalment han quedat suspeses les principals competicions europees. La Lliga, després de 27 jornades disputades i amb 11 pendents, està, oficialment, ajornada fins al primer cap de setmana d’abril. Ara mateix el Barça seria el campió i l’Espanyol baixaria a Segona Divisió, però com que encara queden molts punts per entregar, l’organisme presidit per Javier Tebas i la Federació estarien dissenyant diversos plans per poder acabar el torneig un cop se superi la situació actual, segons la Cadena COPE.

Una de les condicions que afavoririen molt que la Lliga pogués finalitzar seria la suspensió de l’Eurocopa, que s’hauria de jugar entre els mesos de juny i juliol. La UEFA ja treballa amb l’opció d’ajornar aquesta competició de seleccions el 2021 i això alliberaria moltes dates, ja que, per ara, el torneig domèstic hauria d’acabar el 24 de maig. La Federació, dirigida per Luis Rubiales, contemplaria amb bons ulls que la Lliga pogués acabar entre els mesos de juny i juliol si se suspengués l’Eurocopa, tot i que són conscients que, si la crisi del coronavirus s’agreuja, la competició s’hauria de donar per acabada abans i tot. És per això que també estarien planificant què fer amb la Lliga en cas que no es pogués disputar cap jornada més.

La Lliga, presidida per Javier Tebas, treballaria amb un escenari diferent, sempre segons la COPE. Conscients de les pèrdues milionàries que ocasionaria una eventual suspensió final de la competició, optarien per dissenyar un calendari que permetés finalitzar-la sí o sí. Així, el pla de Tebas contemplaria fins i tot l’opció de jugar totes les jornades de la Lliga encara que l’Eurocopa també tirés endavant. En tot cas, tant l’escenari de no poder finalitzar el torneig com el de fer-ho encara es disputi el trofeu de seleccions són casos extrems, sempre subjectes a l’evolució de la crisi.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa