Món Esport
El Lió, entre els primers clubs a suspendre temporalment de sou els futbolistes

L’Olympique de Lió ha anunciat aquest dijous una “aturada parcial fins a nou avís” dels sous dels seus treballadors, futbolistes inclosos, i s’ha afegit a clubs de la Ligue 1 com el Montpellier o l’Amiens, que ja havien anunciat aquesta decisió els últims dies. Els equips de la Lliga francesa, doncs, són els primers ha aplicat expedients de regulació temporal d’ocupació.

“A conseqüència de les mesures preses per les autoritats per combatre la propagació del Covid-19, i tenint en compte que han estat suspesos tots els entrenaments i les competicions en l’àmbit nacional, hem d’anunciar que hem posat tot el personal esportiu en una aturada parcial i una suspensió temporal de sou”, ha estat el comunicat de l’Olympique de Lió.

Davant la situació incerta i la suspensió fins a nova ordre de la Ligue 1, l’entitat de la capital de la Metròpoli de Lió ha fet oficial la mesura, que li permetrà reduir l’impacte econòmic que està suposant l’aturada de l’activitat competitiva i, en conseqüència, les pèrdues per als clubs. De moment, en cap altra de les principals Lligues ha succeït una situació semblant, encara que la Serie A i la Bundesliga s’ho estan plantejant, tal com han reconegut públicament representants d’ambdues.

A la Lliga espanyola, de moment, no s’ha produït cap expedient de regulació temporal d’ocupació que afecti els futbolistes, encara que sí que hi ha un cas que té conseqüències en la resta de treballadors. El Las Palmas ha aplicat la mateixa mesura que el Lió en tots els seus treballadors i tots els jugadors del filial i dels juvenils, però als futbolistes del primer equip, de moment, no se’ls ha aplicat.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa