Món Esport
El gran repte de Messi per a la temporada vinent
agraph -->

Mauricio Pochettino, entrenador del Paris Saint-Germain, ha concedit una entrevista al mitjà Europe 1 i hi ha parlat de Leo Messi. El futbolista va aterrar al club francès l’estiu passat, entre unes expectatives altíssimes, però no les ha complert. Ha fet una temporada força decebedora en termes de números i sensacions, tenint en compte el que venia fent en el seu club d’origen. En aquest sentit, el tècnic l’ha defensat, i ha expressat les expectatives que té amb ell de cara a la temporada vinent.

En primer lloc, el Poche ha clamat que “jutjar Messi d’aquesta manera [com l’ha jutjat darrerament l’opinió pública] és injust. No tinc cap dubte sobre la seva qualitat. Messi té prou talent per fer el que ha de fer”, abans de vaticinar que “ho farà. La temporada que ve serà completament diferent per a ell. Ha estat un any d’aprenentatge, i no només a nivell professional després d’arribar al PSG, en una nova lliga i amb nous companys, sinó també a nivell familiar. Cal tenir-ho en compte. És un gran canvi que pot afectar un jugador”.

Llavors, Pochettino ha admès el que tothom ha vist, que aquest Messi no ha estat el Messi d’anys anteriors, si bé l’ha justificat advocant al canvi brusc del Barça al PSG, i anant més enllà de les qüestions merament esportives. D’altra banda, però seguint amb la qüestió del vigent Pilota d’Or, Pochettino ha reivindicat que “no es pot parlar així de Messi. És com quan parlo de Diego Armando Maradona. No estic parlant d’un jugador corrent. Messi està al mateix nivell que Maradona. És clar que el pas del Barça al PSG va ser un canvi en què va ser necessari un procés d’adaptació. Certes circumstàncies no li han permès sentir-se tan còmode com a Barcelona, on havia passat 20 anys. On havia estat l’abanderat del club”.

Pochettino fa un balanç de la temporada del PSG, decebedora tenint en compte les expectatives que hi havia

La llegenda espanyolista també ha fet un balanç del curs del seu equip. Ha valorat el triomf a la lliga domèstica, la Ligue 1, que ha estat l’únic trofeu que han aixecat els seus futbolistes: “Crec que cal donar valor a aquest títol perquè cal fonamentar la història del club amb títols. Vaig arribar l’any passat, l’equip estava tercer a la classificació, amb molts problemes, amb 12 jugadors lesionats, Covid-19… no vam guanyar la lliga i va ser una gran frustració. Per això cal donar valor al títol de la Lliga 1 d’enguany, encara que és cert que hi ha hagut una gran decepció per no guanyar la Champions”.

I és que el PSG és un equip que busca clarament guanyar la Champions. Als xeics qatarians que el dirigeixen no els val només amb guanyar la Ligue 1. La francesa no és pas de les lligues més fortes del continent, i per tant el balanç d’aquest any (i de la majoria dels anteriors) els és insuficient. I és que a la Champions van caure estrepitosament i molt abans de l’esperat: a la ronda de vuitens de final, contra el Reial Madrid, i perdent un avantatge de dos gols (van guanyar l’anada per 1-0, i fins que el madridista Karim Benzema no es va inspirar en la tornada, hi guanyaven, en el Santiago Bernabéu, per 0-1).



Més notícies
Leo Messi, durant el seu últim partit amb el Barça | Europa Press
Apareix una nova dada que demostra que el Barça troba molt a faltar Messi
Notícia: Apareix una nova dada que demostra que el Barça troba molt a faltar Messi
Comparteix
Fa un any que l'equip blaugrana no aconsegueix cap gol de falta
Leo Messi, durant el seu últim partit amb el Barça | Europa Press
Apareix una nova dada que demostra que el Barça troba molt a faltar Messi
Notícia: Apareix una nova dada que demostra que el Barça troba molt a faltar Messi
Comparteix
Fa un any que l'equip blaugrana no aconsegueix cap gol de falta

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa