Món Esport
La UEFA retira un torneig oficial a Espanya pel veto polític a Kosovo
  • CA
Bandera de Kosovo. | Reka, Hazir/ ACN/ Reuters

Espanya segueix sense reconèixer l’himne i la bandera de Kosovo i això li comença a passar factura en l’àmbit futbolístic. El país espanyol s’ha quedat sense albergar la fase classificatòria del grup 5 de la Eurocopa sub-17, que s’havien de jugar a Alcoi i Benidorm. La UEFA s’ha vist obligada a canviar la seu de sis compromisos entre Espanya, Kosovo, Ucraïna i Grècia i ha escollit com a nou escenari la seva seu a Nyon (Suïssa).

 

Així, Espanya ha perdut el factor camp d’uns partits previstos per al març per ser un dels països europeus que no reconeix Kosovo. La UEFA segueix els passos del Comitè Olímpic Internacional –que el passat novembre ja va manifestar la seva insatisfacció pel fet que en el Mundial de Karate de Madrid fossin prohibits els símbols nacionals kosovars i va assegurar que Espanya no podria organitzar tornejos oficials mentre la situació no es desencallés– i la fase classificatòria del grup 5 de l’Eurocopa sub-17 es disputarà al Colovray Sports Centre de Nyon.

 

No eren paraules buides, les del COI. El govern espanyol ha seguit sense reconèixer Kosovo tot i les seves promeses i la UEFA ha actuat amb conformitat del que es va estipular a finals del 2018. La situació dista molt del que va prometre Pedro Sánchez llavors, ja que va assegurar que proporcionaria el visat corresponent a les delegacions esportives de Kosovo que competissin a Espanya i que autoritzaria l’ús de l’himne i la bandera del país com marca el protocol olímpic.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa