Món Esport
La FIFA vol crear un Mundial de Clubs “de veritat”
  • CA
Gianni Infantino, durant l'Executive Football Summits de Roma.
Gianni Infantino, durant l’Executive Football Summits de Roma. | EFE

“Volem un Mundial de Clubs de veritat, no un torneig com el d’ara”. Amb aquesta contundència ha explicat Gianni Infantino, president de la FIFA, que l’entitat que regeix el futbol està treballant per confeccionar una versió molt més atractiva de la competició que designa el millor equip del món. “Ha arribat l’hora de millorar-lo. El 2014 hi haurà un nou calendari, però la idea és que el 2021 ja estigui en marxa”, ha declarat a l’Executive Football Summits de Roma, on s’ha definit el nou format que el pròxim 15 de març haurà de ser aprovat pel Consell de la FIFA que se celebrarà a Miami.

 

“M’agradaria que el títol no es reduís als equips de sempre i poguessin competir més clubs de tot el món. Estaria bé que es disputés cada dos anys i comptés amb 24 participants”, ha seguit analitzant Infantino, que també ha anunciat que la FIFA “vol que la Copa del Món del 2022 sigui de 48 seleccions” i ha mostrat la seva satisfacció pel fet que “el futbol femení sigui ja un esport popular arreu”. A més, el màxim dirigent del futbol mundial ha elogiat el VAR: “És dels millors successos que ha tingut el futbol en la seva història. És clar que té errors, però és normal tenint en compte que té pocs mesos de vida“.

 

En la cita celebrada a Roma, Infantino ha traslladat als 65 presidents de diferents federacions que l’objectiu primordial de la FIFA és el de posar en marxa, a més del nou Mundial de Clubs, una Lliga de les Nacions en l’àmbit global. Això, però, no entra en els plans de la UEFA i el seu president Aleksander Ceferin, molt satisfets amb el funcionament de la Nations League en el seu any d’estrena. Caldrà veure, doncs, si els màxims dirigents d’una entitat i l’altra arriben a un acord.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa