Món Esport
L’autor de l’atemptat contra el Dortmund i Bartra, condemnat a 14 anys de presó
  • CA
Marc Bartra, durant un partit amb el Borussia Dortmund.
Marc Bartra, durant un partit amb el Borussia Dortmund. | EFE

Sergej W., autor de l’atemptat contra l’autocar del Borussia Dortmund quan aquest es dirigia al Signal Iduna Park, escenari de l’anada dels quarts de final de la Champions League 2016/17 entre el mateix Borussia i el Mònaco, ha estat condemnat aquest dimarts a 14 anys de presó per la justícia alemanya. La sentència final, que l’ha culpat d’intent d’assassinat en 28 casos, és inferior a la cadena perpètua que va sol·licitar el fiscal Carsten Dombert la setmana passada.

 

Durant la seva declaració Sergej W. va reconèixer que va fer detonar des de la distància una bomba de fabricació casolana al començament del recorregut de l’autocar, uns fets que es van produir l’11 d’abril del 2017 i que van deixar com a principal perjudicat Marc Bartra (el central català va resultar ferit com a conseqüència d’aquests). “Tot el que va fer tenia l’objectiu de causar el dany més gran possible. La forma com es va produir l’atac a l’autocar comptava amb morts i ferits greus”, ha valorat l’informe de la fiscalia. L’atemptat no tenia cap objectiu esportiu, sinó que tenia la missió de baixar les accions del Borussia Dortmund en la borsa, quelcom que hagués servit a l’autor d’aquest per enriquir-se amb una especulació borsària, ja que havia invertit 44.300 euros.

 

Alemanya va quedar commocionada després de l’atemptat i, esportivament, el Borussia va patir més que ningú les conseqüències: el partit, que van perdre 2-3, es va jugar només amb un dia de retard, quelcom que va generar fortes diferències entre la directiva del club alemany i el tècnic Thomas Tuchel, que va marxar de Dortmund al final d’aquella temporada. Bartra, per la seva banda, va ser hospitalitzat i va estar força temps de baixa, mentre que altres futbolistes de la plantilla van haver de rebre assistència psicològica.

 

Sergej W., de 28 anys, va néixer a Rússia i va arribar a Alemanya l’any 2003. Vivia al sud-oest del país, on treballava com a electricista i, segons la fiscalia, guanyava 3.900 euros mensuals.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa