L’Iran permetrà a les dones assistir a partits de la selecció de futbol

"S'han fet tots els preparatius necessaris perquè les dones (...) puguin entrar en els camps de futbol", ha informat el ministre d'Esports del país asiàtic, Masoud Soltanifar

No hauria de ser notícia, però malauradament sí que ho és. El Govern iranià permetrà que les dones entrin en els estadis de futbol per veure partits de la selecció masculina de futbol, segons ha anunciat aquest dijous el ministre d’Esports, Masoud Soltanifar, després del ressorgiment del debat sobre la discriminació de gènere en esdeveniments esportius al país asiàtic.

“S’han fet tots els preparatius necessaris perquè les dones (…) puguin entrar en els camps de futbol”, ha explicat Soltanifar, que ha limitat “inicialment” l’abast d’aquesta mesura als partits de la selecció nacional. Les autoritats han habilitat entrades, banys i zones separades per a dones en l’Estadi Azadi de Teheran, on l’Iran juga la majoria dels seus partits i on se celebraran a l’octubre els partits de classificació per al pròxim Mundial de Catar 2022.

El ministre també ha confirmat que hi haurà un desplegament addicional de policies perquè les dones puguin entrar i sortir de les instal·lacions amb seguretat. El president d’Iran, Hassan Rouhani, s’ha mostrat partidari de retirar la discriminació d’accés a les dones en vigor des de la Revolució Islàmica de fa quatre dècades, però la cúpula conservadora ha frenat durant aquests últims anys qualsevol avanç.

Una dona va morir recentment en una protesta per haver estat condemnada després d’intentar presenciar un partit, la qual cosa ha reavivat el debat. La FIFA ha amenaçat amb sancionar a l’Iran, fins i tot amb l’expulsió del pròxim Mundial, si la discriminació segueix en vigor.

Més informació

Nou comentari