Món Esport
El gran assenyalat del Mundial de Qatar
agraph -->

El Mundial de Qatar tot just acaba de començar i, amb ell, s’han començat a visibilitzar totes les polèmiques que l’han acompanyat. Des de la presumpta corrupció de la FIFA fins als milers de treballadors que haurien mort en la construcció dels estadis, passant per la situació crítica que viu el feminisme o el col·lectiu LGTBIQ+ al país aràbic. Enmig de tota aquesta situació hi ha noms que han estat més mediàtics que altres, com per exemple els dels presidents de la FIFA Gianni Infantino i Sepp Blatter, però algunes de les figures més rellevants del Mundial han aconseguit passar desapercebudes. La més destacada, probablement, és la de Nasser al-Khater.

Qui és Nasser al-Khater?

Parlar de Nasser al-Khater és parlar del màxim responsable del Mundial de Qatar. El seu càrrec concret és el de president del comitè d’organització de la Copa del Món de 2022, cosa que es podria traduir com a CEO o director executiu. Tot i això, les seves funcions no queden gens clares i s’amaguen darrere de molta opacitat. A les seves xarxes socials, Al-Khater es descriu a ell mateix com a “membre d’un increïble equip que distribueix el primer Mundial de l’Orient Mitjà”. Per tant, s’entén que és una mena de facilitador, de la mateixa manera que també ha fet de portaveu de la Copa del Món en algunes ocasions.

Nasser Al-Khater, director general adjunt de la Copa del Món de Qatar 2022 | Europa Press
Nasser al-Khater, màxim responsable de la Copa del Món de Qatar 2022 | Europa Press

Al-Khater nega les morts de treballadors del Mundial

Fent aquesta funció de portaveu, Al-Khater, durant una entrevista amb el diari As, va haver de respondre una pregunta sobre els 6.500 treballadors migrants morts en la construcció dels estadis que el mitjà anglès The Guardian va posar sobre la taula. El CEO del Mundial va assegurar en aquella ocasió que aquestes informacions eren “falses” i que la seva intenció era generar “negativitat sobre el Mundial de Qatar”. Tot i això, sí que va reconèixer que “només” havien mort “tres persones”. Ara bé, les condicions infrahumanes dels treballadors del Mundial no han estat només assenyalades per mitjans com The Guardian, sinó que entitats com Human Rights Watch o Amnistia Internacional també ho han condemnat i es parla de jornades laborals de fins a divuit hores durant set dies a la setmana.

La situació del col·lectiu LGTBIQ+ a Qatar

Moltes veus relacionades amb el Mundial de Qatar han protagonitzat declaracions molt polèmiques relacionades amb els drets del col·lectiu LGTBIQ+ al país aràbic. Al-Khater és una d’aquestes persones. Si bé d’entrada sempre assegura que no hi haurà cap perill per a les persones homosexuals en aquest Mundial, ha arribat a pronunciar frases com per exemple “nosaltres els respectarem si ens respecten a nosaltres i a la nostra cultura”, mentre deia que el seu país era “modest i conservador”. Al-Khater també ha dit en alguna ocasió que “les demostracions públiques d’afecte estan mal vistes” o també ha recordat que “l’homosexualitat no està autoritzada a Qatar”.

Al-Khater i els “esforços” del poble qatarià

Si bé totes aquestes declaracions ja resulten molt polèmiques, perquè, per una banda, defensa la tolerància de Qatar, mentre, per l’altra, ho matisa de maneres molt preocupants, Al-Khater té altres declaracions controvertides. En moltes ocasions ha demanat a la comunitat internacional que es valorin “els esforços” de Qatar per garantir drets que en la majoria de llocs del món es donen per descomptats. Durant una entrevista amb la CNN, Al-Khater va dir el següent: “La gent també ha de reconèixer les responsabilitats que Qatar ha assumit per avançar, promoure lleis, protegir els drets dels treballadors i el seu benestar”. Un exemple és haver començat a reformar el sistema kafala, que s’utilitza per esclavitzar treballadors migrants, tot i que encara no s’ha suprimit.



Més notícies
Nasser Al-Khater, director general adjunt de la Copa del Món de Qatar 2022 | Europa Press
Comença el Mundial de la vergonya
Notícia: Comença el Mundial de la vergonya
Comparteix
La Copa del Món de Qatar, tacada per la corrupció i per un règim molt polèmic
Harry Kane, capità de la selecció anglesa, amb el braçalet 'One Love' | Europa Press
La FIFA executa la mesura més vergonyosa del Mundial de Qatar
Notícia: La FIFA executa la mesura més vergonyosa del Mundial de Qatar
Comparteix
L'amenaça de castigar els jugadors que llueixin braçalets LGTBIQ+ amb targetes grogues ha estat efectiva
Gianni Infantino, president de la FIFA | Europa Press
El president de la FIFA fa les declaracions més hipòcrites sobre el Mundial
Notícia: El president de la FIFA fa les declaracions més hipòcrites sobre el Mundial
Comparteix
Gianni Infantino ha parlat de la doble moral dels europeus i ha defensat Qatar com a país
Un moment de la inauguració del Mundial de Qatar | Europa Press
Opulència i ostentació a la inauguració del Mundial de Qatar
Notícia: Opulència i ostentació a la inauguració del Mundial de Qatar
Comparteix
El Mundial 2022 comença a Al Kohr amb una gran cerimònia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa