Món Esport
La Federació Italiana sanciona la Juventus i li resta quinze punts

La Juventus torna a quedar esquitxada per irregularitats a les seves finances. La Comissió d’Apelació de la Federació Italiana de Futbol ha sancionat els blanc-i-negres per irregularitats comptables en diversos traspassos de jugadors. La fiscalia demanava que se li restessin nou punts, però la Comissió ha sorprès i ha decidit que en siguin quinze. La Juventus té ara trenta dies per presentar un recurs i protestar contra la sentència. Amb aquesta decisió, els torinesos baixarien fins a l’onzena posició i es quedarien a dotze punts de les places que donen accés a la UEFA Champions League. A banda de la reducció de punts, s’han aplicat sancions a diversos directius del club, alguns dels quals ja van presentar la seva dimissió fa unes setmanes.

El ‘Cas Plusvàlues’ fereix de valent la Juve

Ja fa uns mesos que la Juventus és investigada per l’anomenat “Cas Plusvàlues”. Es tracta de presumptes irregularitats del club italià a l’hora d’efectuar traspassos de jugadors. Quan es venien futbolistes, feien créixer els seus preus per tal de generar plusvàlues i inflar els seus balanços econòmics per poder esquivar el ‘fair play’ financer. De fet, es va investigar l’intercanvi entre Pjanic i Arthur amb el Barça, però finalment no es va considerar irregular. La fiscalia demanava una reducció de nou punts a la Vecchia Signora, però la Comissió d’Apel·lació de la Federació Italiana ha decidit que en siguin quinze. A partir d’ara, s’obre un període de trenta dies en els quals la Juventus podrà presentar al·legacions al Col·legi de Garantia del Comitè Olímpic. A banda de la sanció esportiva, diversos directius del club han rebut càstigs exemplars. El més sever ha estat a Fabio Paratici, actual director esportiu del Tottenham, a qui se li han imposat dos anys i mig d’inhabilitació.

La directiva de la Juventus, durant un partit | Europa Press
La directiva de la Juventus, durant un partit | Europa Press

‘Calciopoli’ 2.0?

La Juventus torna a ser notícia per un lamentable fet extraesportiu, com ja va passar l’any 2006. Els torinesos van protagonitzar l’escàndol més gran de la història del futbol italià, el qual es va anomenar Calciopoli. La Vecchia Signora, juntament amb altres equips, van arreglar partits de la Serie A, influint en les designacions arbitrals. La sanció va ser històrica: els transalpins van baixar a la Serie B i van ser desposseÏts dels seus sos últims Scudettos. Aquesta vegada el càstig és molt menor, però, si es confirma la reducció de quinze punts, serà molt complicat que la Juventus pugui disputar la Champions la temporada vinent i això els pot afectar tant esportivament com econòmicament. Caldrà veure si presenten recurs i si aquest prospera.



Més notícies
La directiva de la Juventus, durant un partit | Europa Press
La Juventus col·lapsa
Notícia: La Juventus col·lapsa
Comparteix
La directiva del club torinès ha dimitit en bloc
Memphis Depay, jugador del Barça | FC Barcelona
L’exigència de Memphis per marxar del Barça i anar a la Juventus
Notícia: L’exigència de Memphis per marxar del Barça i anar a la Juventus
Comparteix
El futbolista demana la carta de llibertat i una compensació econòmica
Sergiño Dest celebra un gol amb els seus companys | FC Barcelona
El gran assenyalat de l’empat del Barça contra la Juventus
Notícia: El gran assenyalat de l’empat del Barça contra la Juventus
Comparteix
El lateral dret de Sergiño Dest i Sergi Roberto ha patit per contenir els atacs de la Juventus
Ousmane Dembélé, durant el partit amistós contra la Juventus | FC Barcelona
Dos golassos de Dembélé no són suficients per derrotar la juventus (2-2)
Notícia: Dos golassos de Dembélé no són suficients per derrotar la juventus (2-2)
Comparteix
El Barça ha empatat el tercer partit de la gira als Estats Units, on el davanter francès Dembélé ha estat el gran protagonista

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa