Món Esport
El porter argentí explica per què es va posar el seu premi als genitals

El Dibu Martínez ha estat un dels grans artífexs de la Copa del Món que la selecció de l’Argentina ha guanyat per tercera vegada en la seva història. A Qatar, el porter ha estat una peça clau del conjunt entrenat per Lionel Scaloni. Va ser l’heroi dels quarts de final, i ho ha tornat a ser a la final, amb una aturada espectacular i in extremis a la pròrroga, que va evitar la derrota segura, perquè era l’última jugada del temps afegit, i després aturant un penal i intimidant perquè un altre anés cap a fora.

Principalment per aquests motius, la FIFA va escollir el porter de l’Aston Villa com el millor porter del campionat, i el va premiar, per tant, amb el Guant d’Or. Un guardó que últimament havien rebut Thibaut Courtois (a Rússia 2018), Manuel Neuer (a Brasil 2014) i Iker Casillas (a Sud-àfrica 2010). Malgrat les estel·lars actuacions d’altres porters en aquest últim campionat, les de Dominik Livakovic (de Croàcia) i Yassine Bounou (del Marroc), es pot dir que el Dibu Martínez ha acabat guanyant amb justícia, i amb poca discussió.

Els premiats del Mundial: Enzo Fernández (millor jugador jove), Leo Messi (millor jugador i per tant Pilota d'Or), el Dibu Martínez (millor porter i per tant Guant d'Or) i Kylian Mbappé (màxim golejador i per tant Bota d'Or) | Europa Press
Els premiats del Mundial: Enzo Fernández (millor jugador jove), Leo Messi (millor jugador i per tant Pilota d’Or), el Dibu Martínez (millor porter i per tant Guant d’Or) i Kylian Mbappé (màxim golejador i per tant Bota d’Or) | Europa Press

El que sí que ha generat discussió, però, ha estat la manera amb la qual el de Mar del Plata va celebrar el guardó. En la cerimònia d’entrega de premis de després de la final, un cop va rebre el premi, se’l va endur als seus genitals. D’aquesta manera, va deixar una imatge històrica. En moltes fotografies, surt de fons un membre de la comissió organitzadora del Mundial de Qatar, i per tant d’un país que és tot el contrari al que la imatge destil·la. Un país amb un règim molt seriós i molt conservador.

Amb aquesta imatge, el Dibu també va repetir un gest ja característic seu. Va fer el que ja havia fet durant la Copa Amèrica que l’albiceleste va guanyar l’estiu de 2021. En primer terme, durant la tanda de penals de la semifinal, contra Colòmbia, en la qual també va exercir com a heroi, després d’haver aturat un segon penal, a Yerry Mina, va fer un gest semblant al comentat en la final del Mundial de Qatar.

Encara en el context d’aquella Copa Amèrica, en una celebració, es va endur el trofeu també als genitals. I després de rebre també el premi de Millor Porter del mateix torneig, va fer aquest mateix gest.

Aquest cop ha passat en el torneig esportiu més important del món i, per tant, el més mediàtic. Per això, el gest ha generat molta expectació i polèmica. El Dibu, però, ha intentat rebutjar-la i normalitzar la situació, donant una explicació. En unes declaracions a la Radio La Red del seu país, ha dit que “ho vaig fer perquè els francesos m’estaven xiulant. L’arrogància no va amb mi”.



Més notícies
Els jugadors argentins celebren el gol de Messi, qui fa la seva celebració habitual | Europa Press
Messi guanya el Mundial que sempre havia somiat (3-3)
Notícia: Messi guanya el Mundial que sempre havia somiat (3-3)
Comparteix
L'astre de Rosario conserva el tron del futbol i regala la glòria a l'Argentina
Leo Messi, fent un petó a la Copa del Món | Europa Press
Ja no hi ha debat: Messi és el millor de tots els temps
Notícia: Ja no hi ha debat: Messi és el millor de tots els temps
Comparteix
Amb el Mundial de Qatar, l'astre argentí culmina una carrera llegendària
Leo Messi, amb la Copa del Món | Europa Press
El madridisme reconeix per fi la veritat sobre Messi
Notícia: El madridisme reconeix per fi la veritat sobre Messi
Comparteix
El clam del món del futbol és unitari: Messi és el millor jugador de la història
Leo Messi alçant la Copa del Món | Europa Press
Messi demana ajuda a Maradona amb una frase que passarà a la història
Notícia: Messi demana ajuda a Maradona amb una frase que passarà a la història
Comparteix
L'astre argentí va mirar el cel per demanar ajuda a Maradona abans de convertir-se en campió del món

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a desembre 20, 2022 | 09:30
    Ricard desembre 20, 2022 | 09:30
    El tarannà que va mostrar aquest porter a la tanda de penals va ser manifestament millorable. El porter francès si va ser correcte.
  2. Icona del comentari de: Roser a desembre 20, 2022 | 09:32
    Roser desembre 20, 2022 | 09:32
    Anti arrogància

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa