Guardiola ja lidera en solitari la Premier League
Pep Guardiola, durant el partit entre el Manchester City i el Southampton.
Pep Guardiola, durant el partit entre el Manchester City i el Southampton. | EFE

Ha tardat onze jornades a poder-ho fer, però el Manchester City ja pot presumir de tornar a regnar a Anglaterra. Després de l’empat del Liverpool al camp de l’Arsenal (1-1) i la contundent victòria que aquest diumenge els de Pep Guardiola han endossat al Southampton (6-1), els citizens s’adjudiquen el liderat en solitari de la Premier League per primer cop aquesta temporada. La preponderància del tècnic català a la competició de la regularitat anglesa segueix essent incontestable.

El City tenia clar que havia d’aprofitar l’ensopegada del Liverpool i no s’ha posat gens nerviós. Els futbolistes de Pep Guardiola ja havien celebrat tres gols quan només s’havia disputat un quart d’hora de joc (els de Wesley Hoedt en pròpia porteria, Agüero i David Silva). Com una piconadora, els locals no han tingut pietat del Southampton i han acabat completant un set de gols gràcies als encerts d’Sterling (2) i Sané. Danny Ings, de penal, s’ha apuntat una diana intranscendent.

Després dels primers onze partits del curs, el tècnic de Santpedor segueix demostrant que el seu equip no té rival a Anglaterra. Els citizens han aconseguit nou victòries i només han lamentat dos empats durant uns primers mesos de competició en què han marcat 33 gols i només n’han encaixat quatre. Amb la feina feta en la competició nacional, el City rebrà el Xakhtar Donetsk el pròxim dimecres amb l’objectiu d’encarrilar també el bitllet per als vuitens de final de la Champions League.