Guardiola s’embutxaca mitja Premier a Anfield (1-4)

El Manchester City ha arribat al partit havent guanyat 13 partits consecutius, líder de la Premier i amb la sensació de poder fer història. Pep Guardiola, fins avui, mai havia sortit victoriós d’Anfield.

Els primers compassos del partit han vist com el City ha controlat la pilota, però sense generar ocasions. Mentrestant, el Liverpool tampoc ha estat capaç de crear cap tipus de perill però, amb molta intensitat, estava atent per sortir al contraatac. Al minut 25 de la primera part, una bona centrada d’Alexander-Arnold per la banda dreta ha acabat amb una rematada de Mané per sobre el travesser.

Aquesta jugada ha marcat un punt d’inflexió, i el Liverpool ha començat a entrar al partit. Al minut 30 de la primera, Firmino ha connectat un molt bon llençament que ha obligat a Ederson a fer una aturada espectacular. Mentrestant, els de Guardiola eren incapaços de controlar la pilota com havien fet a l’inici del partit, però una caiguda d’Sterling dins l’àrea del Liverpool ha estat senyalitzada com a penal. Així i tot, Gündogan l’ha enviat als núvols i el partit se n’ha anat al descans amb el 0-0 al marcador.

Només tornar del descans, Gündogan s’ha pogut treure l’espineta del penal avançant als de Guardiola aprofitant un rebuig dins l’àrea (1-0). Si aquest gol havia d’enfonsar als reds, ha passat just el contrari. Dues ocasions clares de Jones han estat el preludi del gol: Sallah ha caigut dins l’àrea, i ell mateix ha convertit el gol de l’empat de penal al minut 63 (1-1).

I com ha passat amb el Liverpool, el City ha reaccionat de forma fulminant. Primer, gol anul·lat a Stones al minut 25 segona per fora de joc però, dos minuts més tard, Gündogan ha tornat a avançar als de Guardiola després d’una gran jugada i una assistència de Foden (1-2). I tres minuts més tard, una errada d’Alisson ha estat aprofitada per Sterling per fer el tercer (1-3)

A partir d’aquest moment, el City, conscient que anava a guanyar el partit, ha desplegat el seu potencial tècnic i tàctic. Foden, un dels grans protagonistes del partit, ha seguit amb el setge a la porteria red i ha conectat un gran llançament des de fora de l’àrea. Quart gol dels de Guardiola, i Anfield que cau als peus de l’equip cityzen (1-4).