Món Esport
S’ha acabat la incertesa, objectiu: Primera Divisió
  • CA

Si tot hagués anat com havia d’anar, el Girona ja hauria de saber si és equip de primera fa mesos. El coronavirus ha complicat les coses, però, malgrat els canvis provocats per la pandèmia, els blanc-i-vermells haurien d’haver finalitzat el play-off d’ascens el darrer cap de setmana de juliol. Tanmateix, la realitat és ben diferent i aquesta ens indica que la fase final de la Segona Divisió, la que ha de certificar quin serà l’equip que acompanyarà Cadis i Osca a Primera, encara no ha ni començat.

El cas Fuenlabrada és el culpable d’aquest segon endarreriment. Ara, però, LaLiga ha començat a posar llum a aquest túnel que s’ha fet tan i tan llarg i la incertesa es comença a difuminar. Si tot va bé, el partit entre els madrilenys i el Deportivo de la Corunya es jugarà el dimecres 5 d’agost i amb aquest ja se sabrà si el Fuenlabrada pren el lloc de l’Elx a l’última plaça del play-off d’ascens. Els gallecs volen complicar les coses per reclamar la repetició de la darrera jornada i que aquesta sigui unificada, però tot fa indicar que aquesta demanda no prosperarà.

Així, i després que LaLiga hagi fet públic el calendari del play-off d’ascens, el Girona sap que tornarà a Montilivi el 13 d’agost per rebre l’Almeria i que visitarà l’Estadi dels Jocs del Mediterrani tres dies després. És imprescindible que els catalans superin aquestes semifinals per arribar a Primera i l’empresa, per molt que no serà senzilla, no hauria de ser la més difícil del món. Els andalusos han canviat d’entrenador just abans d’iniciar aquest play-off i el Girona tindrà la sort de trobar-se davant d’un equip que és pura incògnita. A més, els catalans ja van guanyar l’Almeria just després de l’aturada per la pandèmia i Francisco, el nou entrenador dels gironins, ha caigut realment dempeus.

Per pressupost i puntuació durant tota la temporada, el Girona s’hauria de trobar el Saragossa a la final. Els aragonesos tenen molt millor plantilla que el Fuenlabrada o l’Elx, els seus dos possibles rivals, i haurien de poder superar aquesta ronda. Ara bé, els de la Romareda han fet un tram final de Lliga nefast i podrien tenir complicacions. Així, si passen, el Girona es trobarà davant d’un equip amb mala dinàmica, mentre que si no ho fan, els de Francisco es toparan a la final amb un rival teòricament inferior. Cal tenir en compte que les eliminatòries són a doble partit, cosa que minimitza les sorpreses i premia els conjunts més treballats. No és bo fer-se il·lusions abans d’hora, però el retorn dels blanc-i-vermells a primera no és, ni de bon tros, una utopia.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa