Món Esport
L’astuta reflexió que fa Buffon sobre l’errada de Donnarumma

Gianluigi Buffon és, per a molts aficionats i aficionades al futbol, el millor porter de la història. L’italià és respectat per tothom. Pel seu carisma, intel·ligència i simpatia però, naturalment, també per la seva trajectòria. Nascut a la localitat de Carrara, a la Toscana, Buffon va desenvolupar la major part de la seva carrera a la Juventus.

Ho va fer entre el 2001, provinent del Parma, i el 2018. Allà, va guanyar deu lligues italianes i dos subcampionats europeus. Després, va passar una temporada al PSG en la seva cerca de guanyar la Champions, va tornar a la Juve i ara, amb 42 anys, ha retornat al Parma. El seu gran èxit esportiu va ser la consecució del Mundial del 2006. Buffon és, doncs, la veu més autoritzada per referir-se a actuacions de porters.

Després que el Paris Saint-Germain caigués eliminat a la Champions d’enguany en el Santiago Bernabéu a costa d’un Karim Benzema estratosfèric, tots els focus enfoquen el porter dels parisencs. Gianluigi Donnarumma és una promesa i una realitat. El també italià va guanyar, amb només 22 anys, l’Eurocopa, i en va ser escollit el millor jugador. És l’hereu de Buffon a l’azzurra. Però a l’estadi del Reial Madrid va cometre un error que va contribuir que el seu equip perdés l’eliminatòria.

L’altre Gianluigi, Buffon, s’ha referit a aquest error amb una reflexió tan interessant com murri. El campió del món, expert en aquest tipus de situacions i guerrer en mil i una nits com la del dimecres a Madrid, ha expressat al diari del país transalpí Corriere dello sport que “aquest tipus d’errors serveixen molt, són part del creixement. Estic segur que no suposarà un problema per al seu futur, Gigio és massa fort. Amb Courtois i Neuer, està entre els tres millors del món”.

Les picardies que proposa Buffon al seu compatriota

Buffon ha prosseguit la seva reflexió recordant que “a Europa mai xiulen una falta així. A Itàlia, potser, amb el VAR, sí. Com a porter jo també m’hauria enfadat, Benzema una mica l’ha destorbat. Però una falta també hauria enfadat els del Madrid”. Segons Buffon, “si Donnarumma hagués pensat més clarament o tingués aquestes picardies, quedant-se a terra després de l’impacte, n’hauria tret alguna cosa. Quants espavilats hem vist així? Ell va ser honest. Aixecant-se de seguida, va donar un senyal clar a l’àrbitre: contacte irrellevant”.

L’exporter de la Juventus creu que “ha estat un error”, però que “tots n’hem comès. Va fer una cagada? Amén. El seu valor segueix intacte, el problema seria si en fes cinc cada any així. Les polèmiques són normals, l’elecció d’anar-se’n al PSG va ser impopular, però cal respectar-la. El problema no són els francesos que gaudeixen del seu error, sinó els italians que no esperaven una altra cosa”.



Més notícies
Nasser Al-Khelaïfi, president del PSG | Europa Press
La UEFA podria sancionar durament Al-Khelaïfi
Notícia: La UEFA podria sancionar durament Al-Khelaïfi
Comparteix
El president del PSG va baixar al vestuari dels àrbitres en el Bernabéu i hi va tenir una actitud violenta i injustificable
Gianluigi Donnarumma, jugador del PSG | Europa Press
Les seqüeles del PSG després del nou naufragi històric
Notícia: Les seqüeles del PSG després del nou naufragi històric
Comparteix
El porter Donnarumma lamenta a les xarxes la seva errada després de desmentir una picabaralla al vestuari amb Neymar

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa