El futbol femení serà declarat professional

El Consell Superior d'Esports ho farà oficial al Congrès dels Diputats

Ja era hora. El pròxim dia 15 de juny el Consell Superior d’Esports declararà el futbol femení de màxima categoria com a professional al Congrés dels Diputats. Això significa que la Primera Iberdrola serà la tercera lliga professional de l’Estat espanyol que tindrà aquesta consideració. Les altres dues són la Primera Divisió masculina, la Lliga Santander, i la Segona Divisió masculina, la Lliga Smartbank.

La professionalització d’una lliga té diverses conseqüències. Es consolidarà i millorarà el conveni col·lectiu de les futbolistes, implicarà una dedicació a jornada completa i no a temps parcial per a jugadores, tècnics o treballadors, hi haurà una integració a les lleis del mercat i una regulació del mercat internacional. El triplet del Barça ha estat clau perquè el Consell Superior d’Esports faci aquest pas endavant.

La competició canviarà de nom i passarà a dir-se Lliga Elles, però si manté el mateix patrocini, el nom comercial continuarà sent Primera Iberdrola. El més probable és que la temporada vinent ja es pugui haver produït aquest canvi, però no es descarta que els tràmits no es facin a temps i que hagi de ser el pròxim curs.

Més informació

Comentaris

    Doctor Strangelove Juny 1, 2021 1:45 pm
    A veure, qualsevol equip de 2B els en hi fotria un sac, i ara resulta que aquest "futbol" ha de ser professional. En fi, de mediocritat a mediocritat i tiro perquè em toca. Doc.

Nou comentari