Món Esport
Les possibles sancions a les convocades si no acudeixen amb la selecció

La nova seleccionadora de futbol femení, Montse Tomé, ha convocat 20 de les 39 futbolistes que van firmar el comunicat en la seva primera llista. La majoria de les campiones del món, així com part de “les 15” que es van negar a jugar el Mundial, han sigut cridades a la selecció espanyola de cara als partits de la Nations League. Tot i això, no està confirmat que les jugadores acabin acudint a la cita amb la selecció espanyola.

Malgrat que Montse Tomé està convençuda que les 23 convocades hi seran, la Llei de l’Esport contempla la possibilitat que un jugador o jugadora es negui a acudir a una cita amb la selecció, amb el qual està penat com una infracció molt greu, en l’article 104, “la falta d’assistència no justificada a les convocatòries de les seleccions esportives nacionals, així com la no posada a disposició de les seleccions nacionals de les persones esportistes que hagin sigut designades per formar part de les mateixes“.

Les jugadores de la selecció espanyola, celebrant el Mundial | Europa Press
Les jugadores de la selecció espanyola, celebrant el Mundial | Europa Press

Les possibles sancions a les quals s’exposarien

Així, les possibles sancions a les quals s’exposarien les convocades que no acudissin amb la selecció espanyola serien una multa d’entre 3.000 i 30.000 euros i la suspensió de la llicència federativa per un període entre dos i quinze anys. Aquesta duració dependria del grau de culpabilitat o l’existència de dol, de la continuïtat o persistència en la conducta infractora, de la naturalesa dels perjudicis causats i de la reincidència.

Un cas a part són “les 15” jugadores que van renunciar a la selecció espanyola el passat setembre. Aquesta decisió no va tenir conseqüències, ja que les internacionals no van ser citades de manera oficial, com tampoc ho va fer Jorge Vilda en el Mundial amb les futbolistes que van mantenir la seva negativa. Ara, la situació és diferent, perquè sí que han sigut citades, malgrat que no està del tot confirmat que hagin donat la seva aprovació.Comentaris

 1. Icona del comentari de: MARC a setembre 18, 2023 | 19:13
  MARC setembre 18, 2023 | 19:13
  QUE HI VAGIN I NO JUGUIN, NO HI HA SANCIÓ, ESPANYA PERD
  • Icona del comentari de: Doctor Strangelove a setembre 19, 2023 | 07:09
   Doctor Strangelove setembre 19, 2023 | 07:09
   Au torna a P3, i no li diguis als pares que els hi has agafat l'ordinador, talòs! Doc.
 2. Icona del comentari de: prepotència de la tomé a setembre 18, 2023 | 22:15
  prepotència de la tomé setembre 18, 2023 | 22:15
  Que es presentin i caminin per el camp. Totalment d'acord amn en MARC.
 3. Icona del comentari de: Tal com raja a setembre 18, 2023 | 23:02
  Tal com raja setembre 18, 2023 | 23:02
  Que s'esforcin per perdre.
 4. Icona del comentari de: Guim a setembre 19, 2023 | 08:02
  Guim setembre 19, 2023 | 08:02
  Si apliquen la sanció de castigar-les durant uns anys sense permís per a poder jugar a futbol de forma professional jugar, per tant, no permetre que treballin, han d'anar-hi a la justícia ordinària i al final acabar en la Justícia europea. Crec que el resultat seria molt similar a la sentència Bosman. Cal pensar que la justícia europea no permetrà que et furtin el dret a treballar. Per cert, la Federació de Futbol Espanyola i altres federacions, mai han suspès a cap jugador que no ha volgut anar a les seleccions. Segur que deuen tenir-hi una certa por sobre aquest tema.
 5. Icona del comentari de: Joan Carles Matru Pascual a setembre 19, 2023 | 08:22
  Joan Carles Matru Pascual setembre 19, 2023 | 08:22
  Es va ...no corren, perden la pilota... Pasdis al contrari... Les possibilitats son infinites....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa