Món Esport
Desconcert de les convocades a la selecció: no en sabien res

Desconcert de les convocades a la selecció espanyola en la primera llista de Montse Tomé com a nova seleccionadora. Segons han avançat SPORT i Mundo Deportivo, les jugadores no en sabien res de la convocatòria i, de fet, s’han assabentat al mateix moment que la resta d’aficionats, quan la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha fet pública la llista de futbolistes convocades.

Com la majoria de les jugadores no van respondre al correu de la RFEF, on prometien canvis en un període determinat, entenien que així mantenien la condició de ‘no seleccionables’, és a dir, que encara es negaven a tornar a jugar amb la selecció espanyola de futbol. Tot i això, tant la seleccionadora, Montse Tomé, com la Federació, han tirat pel dret i han convocat a la majoria de les campiones del món, així com algunes de “les 15”, entre les quals hi ha Mapi León o Patri Guijarro.

A més de no fer-los arribar la convocatòria a les jugadores seleccionades, els clubs del futbol femení tampoc han rebut cap notificació per part de la RFEF, com és habitual en aquest procediment, on es notifica que algunes de les seves jugadores han estat convocades amb les seleccions nacionals. El Barça, per exemple, té vuit jugadores convocades a la llista de Montse Tomé.

Per tant, ara està en mans de les futbolistes decidir si anar o no a la cita amb la selecció espanyola. Tot i això, si decideixen no anar-hi, es podrien arriscar a possibles sancions, ja que segons la Llei de l’Esport, “la falta d’assistència no justificada a les convocatòries de les seleccions esportives nacionals” està penat com una infracció molt greu, amb sancions econòmiques o fins i tot amb la suspensió de la llicència federativa.

Montse Tomé, seleccionadora espanyola de futbol femení | RFEF
Montse Tomé, seleccionadora espanyola de futbol femení | RFEF

Les reaccions: Crnogorcevic, la primera

Ana-Maria Crnogorcevic, exjugadora del Barça i actualment a l’Atlètic de Madrid, ha sigut una de les primeres a reaccionar a la llista de Montse Tomé, amb la majoria de les campiones del món i part de “les 15”. La suïssa ha carregat contra la Federació i la convocatòria de la selecció espanyola, titllant-la de “bogeria” i “irrespectuós“, assegurant que les jugadores “no podran prendre la seva pròpia decisió“.Comentaris

 1. Icona del comentari de: fraguerau a setembre 19, 2023 | 08:33
  fraguerau setembre 19, 2023 | 08:33
  Aquí hi ha marro. No pot ser. Em vaig pelar les mans aplaudint el joc i la victòria de les mateixes jugadores que s’enfronten a la seva federació però no sé el perquè. No poden escudar-se en el suposat defecte de forma de com se les ha convocat per provocar el terratrèmol que fa temps es preparava. Qui, realment i perquè, realment. Els incidents d’un cretí passat de rosca ha pogut ser l’espurna ocasional de tot plegar i la púrria de massa federacions el brou en que s’anava coent. Si us plau, expliqueu-nos-ho com per convèncer un jutge.
 2. Icona del comentari de: Ravipe. a setembre 19, 2023 | 10:37
  Ravipe. setembre 19, 2023 | 10:37
  Dons podeu presentarvos a la convocatòria i sortir al cam tranquilament i dedicarvos a passejar pel terreny de joc duran 90 minuts. Aquesta actitud no pot ser sancionable només pot comportar canvis duran el partit, però segur que serà primera pàgina de tots els diaris, tan nacionals com estrangers.
 3. Icona del comentari de: Montserrat a setembre 19, 2023 | 17:17
  Montserrat setembre 19, 2023 | 17:17
  Bona idea!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa