Món Esport
L’àrbitre responsable de l’error flagrant del VAR a LaLiga dona la cara

El responsable de l’error flagrant del VAR a LaLiga ha donat la cara. Després d’empassar-se un fora de joc que ha perjudicat clarament el Cadis en el seu darrer partit de la competició, contra l’Elx, l’àrbitre assistent del VAR, Ignacio Iglesias Villanueva, ha escrit una carta oberta, que ha compartit el Comitè Tècnic dels Àrbitres (CTA) per disculpar-se i explicar-se.

“Després del que va passar al partit Cadis-Elx de la jornada 17 de Lliga de Primera Divisió i la posterior allau de comentaris, crítiques i elucubracions abocades sobre aquest tema, he sentit la necessitat, amb el suport del CTA, de redactar aquest escrit per expressar el meu sentir. És senzill i difícil alhora pronunciar aquestes paraules, igual que obvi i dolorós: m’he equivocat“, ha començat expressant el col·legiat.

“No em ve de gust utilitzar un discurs autòmat i vell per dir coses del tipus: tots ens equivoquem, els jugadors també fallen, els entrenadors… Prefereixo escriure des de la sinceritat absoluta del que sento i sense caure en el victimisme ja que és una cosa que detesto. I el que sento és enuig, emprenyament, dolor i contrarietat amb mi mateix per l’error comès“, ha continuat.

Sento, així mateix, que un error serveixi per entelar i criticar durament la feina que desenvolupa el CTA i tots els meus companys àrbitres on la professionalitat, l’honestedat, l’exigència i l’autocrítica és l’única manera d’entendre la nostra professió. Sento que una mala decisió meva hagi perjudicat el Cadis, i demano disculpes per això a l’entitat i la seva afició, on sempre m’han tractat amb molt de respecte.

Jugadors de l'Elx celebrant l'empat contra el Cadis | Europa Press
Jugadors de l’Elx celebrant l’empat contra el Cadis | Europa Press

Sento que es qüestioni cada cap de setmana, gairebé de manera diària, l’honestedat i la independència dels àrbitres i les seves decisions. Des que em dedico a aquesta professió mai he rebut la més mínima insinuació o ingerència de cap mena en aquest sentit. Posar en dubte això darrer genera un clima de desconfiança i de crispació impossible per al desenvolupament de la nostra feina que crec que no es mereix ningú al futbol espanyol.

I sento i no entenc que s’hagi utilitzat aquesta jugada per parlar i criticar altres qüestions relacionades amb la RFEF que no tenen res a veure amb l’error comès i que a mi sincerament se m’escapen. Em dedico a l’arbitratge i el meu únic interès és millorar i intentar fer bé la meva feina com qualsevol treballador de qualsevol empresa.

Sóc esportista i accepto quan fallo i en aquest cas l’error ha estat meu, de ningú més. El CTA ens facilita els mitjans necessaris perquè desenvolupem la nostra feina de la millor manera possible i nosaltres hem de prendre decisions. Em vaig equivocar, no hi ha més lectura que aquesta.

Iglesias Villanueva: “Qui més ha perdut en aquesta història sóc jo”

Finalment, no sóc partidari que els àrbitres parlem de jugades o expliquem els nostres errors, però segurament per l’excepcionalitat de la situació, els aficionats i el futbol aquesta vegada s’ho mereixien. Qui més ha perdut en aquesta història sóc jo, però, reitero, ningú no pot posar en dubte l’honestedat dels àrbitres espanyols ni la meva després de tants anys d’implicació i professionalitat”, ha conclòs.



Més notícies
Sala VAR, durant un partit de Primera Divisió | Europa Press
El VAR, protagonista d’un nou escàndol inexplicable a la Lliga
Notícia: El VAR, protagonista d’un nou escàndol inexplicable a la Lliga
Comparteix
Els àrbitres del partit entre el Cadis i l'Elx han estat incapaços de detectar un fora de joc clar
Del Cerro Grande, àrbitre del Cadis-Elx | Europa Press
La Lliga afronta una situació complicada pels despropòsits del VAR
Notícia: La Lliga afronta una situació complicada pels despropòsits del VAR
Comparteix
El Cadis ha demanat que es repeteixi el partit polèmic contra l'Elx a partir del minut 81
Mateu Lahoz, àrbitre espanyol | Europa Press
El cap dels àrbitres afirma que Mateu Lahoz travessa un “moment complicat”
Notícia: El cap dels àrbitres afirma que Mateu Lahoz travessa un “moment complicat”
Comparteix
Esperava que el valencià pogués arbitrar la final del passat Mundial, però la FIFA el va acabar 'castigant'
Mateu Lahoz mostra una targeta groga i una targeta vermella | Europa Press
Mateu Lahoz torna a situar-se al centre de la polèmica pel seu arbitratge
Notícia: Mateu Lahoz torna a situar-se al centre de la polèmica pel seu arbitratge
Comparteix
Ha tret dues targetes grogues consecutives a l'entrenador del Sevilla al minut divuit de partit i l'ha expulsat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa