Món Esport
La Federació Espanyola vol acabar la Lliga actual sigui com sigui

Luis Rubiales ha deixat ben clar que l’objectiu de la Federació Espanyola és que la Lliga Santander 2019/20, que s’ha hagut de suspendre temporalment amb motiu de la propagació del coronavirus, s’acabi “com sigui”, ja que “seria una injustícia que valgués la classificació actual o la de la primera volta”. A més, el màxim dirigent de l’ens federatiu espanyol ha assegurat que els tornejos que ja s’han començat “s’han d’acabar, si és possible, abans del 30 de juny”, però “aquesta data no ha de ser un mur infranquejable”; i ha descartat la possibilitat que es cancel·lin els descensos i que la Primera Divisió espanyola tingui 22 equips el curs vinent.

“No defensarem que es declari nul·la tota la temporada. L’intentarem acabar. Si no hi ha dates, parlarem d’altres formats en consens. Estarem en contacte amb tots els actors del futbol per trobar la millor solució”, ha afegit Rubiales, que també ha obert la possibilitat a modificar el calendari de la temporada 2020/21 per poder finalitzar el curs actual. “La prioritat és la salut, abans que qualsevol aspecte econòmic i esportiu. Per això ningú no pot assegurar que els tornejos finalitzaran abans del 30 de juny, que seria la data ideal, però no necessàriament infranquejable”, ha insistit el president de l’RFEF en la seva compareixença. D’aquesta forma, el Barça no podrà ser campió als despatxos i l’Espanyol s’haurà de guanyar la salvació als terrenys de joc.

El màxim dirigent de la Federació tampoc no ha pogut aclarir els dubtes al voltant de la final de la Copa del Rei entre l’Athletic Club i la Reial Societat, també suspesa. “No hi ha data encara. Hem estudiat el 30 de maig, però tenint en compte com està la situació i que les coses van canviant constantment no podem imposar res. Volem una final amb aficions i així ho farem si és possible”, ha valorat al respecte. Rubiales també ha dit la seva en relació amb les eleccions a la presidència de l’RFEF. “No estan convocades. Vam demanar al CSD fer-les abans de l’estiu i ens va dir que sí, però crec que ara aquesta qüestió és secundària, la nostra darrera prioritat”, ha revelat.

Crítica a Tebas pels tests de LaLiga als jugadors

Rubiales també ha aprofitat la seva compareixença per criticar les proves que LaLiga està fent als futbolistes encara que no es trobin malament. “Penso que utilitzar els tests per a futbolistes que no tenen símptomes quan hi ha gent que els necessita per motius vitals està fora de lloc. El resultat és indiferent surti el que surti: s’ha d’estar a casa. Els jugadors han d’estar aïllats, estiguin malalts o no. Hi ha gent que està greu. En aquestes condicions, això em sembla insolidari i antipatriota. Podria ser, fins i tot, penat”. El president de la Federació ha enviat un altre dard a Tebas per les pèrdues econòmiques que podria suposar la cancel·lació de la Lliga 2019/20: “Com és possible que estiguin en perill 600 o 700 milions d’euros? Per què el gestor no ha assegurat aquests ingressos? Nosaltres hem fet els deures”.

Abans de finalitzar la seva compareixença, que ha inclòs preguntes dels periodistes en videoconferència, el màxim dirigent de la Federació ha deixat clar el seu posicionament en relació amb la possibilitat d’acabar la Lliga a l’estiu. “Em són absolutament igual les televisions. No es jugarà a Sevilla a 40 graus a les sis de la tarda. No ho permetrem, encara que ho vegin a la Xina o a Orlando”, ha sentenciat.Comentaris

  1. Icona del comentari de: La Liga del Coronavirus a març 17, 2020 | 19:51
    La Liga del Coronavirus març 17, 2020 | 19:51
    Només a Espana.
  2. Icona del comentari de: Jordi a març 17, 2020 | 20:01
    Jordi març 17, 2020 | 20:01
    clar, tot per no proclamar campió al barça. indigents mentals españols. borbó bo, borbó mort.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa