La Federació Espanyola ofereix més d’un milió d’euros per evitar la vaga del futbol femení

El president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, ha assegurat aquest dimecres que l’ens que presideix està disposat a assumir els diners que impedeix la signatura del Conveni Col·lectiu del futbol femení, que ha xifrat en 1.152.000 euros, a canvi d’una sèrie de concessions. La Ciutat del Futbol de les Fregues (Madrid) ha estat l’escenari d’una reunió entre l’RFEF, l’AFE i l’ACFF un dia després que les parts de la taula negociadora per a aquest Conveni Col·lectiu es reunissin en el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social per intentar desbloquejar l’actual situació i la consegüent convocatòria de vaga indefinida a partir de la pròxima jornada.

“Assumirem íntegrament la diferència entre el que ofereixen uns i el que demanen els altres”, ha afirmat Rubiales en la trobada, de caràcter privat i emesa en directe. El dirigent ha remarcat que aquests diners serà per 18 jugadores “perquè no li costi ni un euro més als que han dit que poden assumir només el 50%” de la parcialitat. “Si multipliques 16 clubs per 12.000 euros i per 18 llicències surt 1.152.000 euros. D’aquesta forma, totes podran tenir garantit el que demana el sindicat”, ha calculat.

Aquesta és la resposta de l’organisme després que el dilluns, Mediapro i l’ACFF fessin una proposta conjunta per acabar amb el conflicte. “Ja n’hi ha prou de boicot a la televisió, volem que es respectin els contractes de tots. Actualment, hi ha molts partits que no es poden televisar i és indispensable que hi hagi un acord perquè tots els operadors tinguin contracte amb l’equip local“, ha indicat per deixar clar que el seu organisme no ha “impedit” cap retransmissió aquest any. Per això, ha insistit que és obligatori dins de la seva oferta que “estiguin o no (els clubs) en aquesta bossa comuna de la RFEF, que no es veti cap partit”, a més de sol·licitar també que els drets comercials “han de tornar a la competició” per no “danyar els patrocinadors“.

Finalment, Rubiales ha demanat “un compromís per anar tots junts i tancar uns drets perquè en quatre anys pugui haver-hi un salari molt millor”. “El futbol femení tindrà un mínim de 10 o 12 milions d’euros i, llavors, podrem parlar una altra vegada d’un salari mínim de 18.000 euros”, ha asseverat l’exjugador, que dona per “acabat el problema, tret que se’n busquin uns altres” si es dona el vistiplau a la seva proposta.Més notícies

El Liverpool jugarà dos partits en 24 hores i amb dues convocatòries diferents

L'equip de Jürgen Klopp haurà de tenir dues plantilles independents i simultànies per la impossibilitat legal que un mateix futbolista disputi ambdós partits

Un exjugador format a l’Espanyol carrega contra Riqui Puig per queixar-se del joc dur de Segona B

Jacinto Elá ha escrit una carta en la qual també que recomana al migcampista del Barça "no diguis molt alt que la Segona B és una competició de pas"

Nou comentari