Món Esport
La Federació Espanyola de Futbol demana que s’ajornin els Jocs de Tòquio

La Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha comunicat la seva petició que s’ajornin els Jocs Olímpics de Tòquio 2020, ja que tots els esforços ara mateix han d’estar destinats a “la lluita contra el coronavirus” i l’esport “s’ha de deixar en el segon pla”. “El president de l’RFEF, Luis Rubiales, ha transmès la petició d’ajornament dels pròxims Jocs Olímpics a Juan Antonio Samaranch. Ho va fer aquest divendres en la reunió celebrada al costat d’altres federacions esportives espanyoles i a la qual va ser convocat pel president del COE, Alejandro Blanco”, indica el comunicat.

La reunió telemàtica d’aquest divendres va deixar clara l’opinió del futbol espanyol, mentre que s’espera que més federacions es vagin sumant a la postura d’advocar perquè el Comitè Olímpic Internacional (COI) decideixi que no es poden celebrar els Jocs enmig d’una pandèmia que té gairebé el món sencer en quarantena.

“El president del futbol espanyol ha demanat que se centrin tots els esforços a fer costat a la nostra administració en la lluita contra el Covid-19. En aquests moments, la salut ha de prevaldre per sobre de qualsevol altra qüestió i hem d’estar al costat del nostre govern”, diu la nota de la Federació, publicada al mateix temps que la Federació Espanyola d’Atletisme sol·licitava també ajornar la cita de Tòquio 2020, que té previst començar el 24 de juliol.

L’esport és la nostra raó de ser, però ara ha de quedar en un segon pla. Continuem treballant per al futbol i en solucions per a aquest sector, però ara el deure com a espanyols és mantenir-nos units i deixar suspeses totes les proves esportives, com des del primer moment es va fer per part d’aquesta Federació respecte a aquelles competicions sobre les quals té competència”, afegeix.

A més, l’RFEF ha mostrat el seu “dolor per les víctimes d’aquesta pandèmia”. “El nostre condol als familiars, el nostre alè per als sanitaris i forces i cossos de Seguretat de l’Estat i tots aquells que estan mantenint els serveis de la ciutadania. Quedem a la disposició de les autoritats i ens oferim per col·laborar en tot allò que es consideri”, ha sentenciat.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa