Món Esport
La Federació Catalana de Futbol tanca la temporada amb ascensos però sense descensos

La Federació Catalana de Futbol ha acordat, aquest dimecres, resoldre les competicions territorials del futbol i futbol sala amateur català sense descensos i amb l’aplicació del nombre d’ascensos marcats pel pla de competicions de la temporada 2019/20. En les categories de base, tampoc hi haurà descensos i es produiran els ascensos derivats de la cobertura de vacants.

La decisió, adoptada aquest dimecres per unanimitat dels membres de la Junta Directiva de l’FCF, en la reunió corresponent al mes de maig, que ha tingut lloc de forma telemàtica, dona validesa a les classificacions en el moment en què es va produir l’aturada de les competicions. “En aquells grups on els equips hagin disputat un nombre diferent de partits, l’ordre s’establirà a través del sistema de millor coeficient”, ha explicat l’ens federatiu a través d’un comunicat.

De la mateixa manera, la situació de primer classificat no comportarà la consideració de campió, ateses les circumstàncies excepcionals de finalització de les lligues. El criteri de resolució de les competicions sense descensos i amb ascensos es produirà de forma generalitzada en les categories territorials del futbol i el futbol sala amateur, tant masculines com femenines.

Els ascensos s’assignaran als equips que ocupen posició per pujar de forma directa de categoria. La resta de places d’ascens previstes en la normativa es completaran, en el cas del futbol, amb els conjunts implicats en llocs de play-off que es trobin millor classificats. En futbol sala, es mantindrà l’aparellament de les eliminatòries, i es determinarà el guanyador amb el millor coeficient.

Al seu torn, els ascensos definitius a les categories nacionals seran aquells que acabi fixant la Federació Espanyola de Futbol. Tanmateix, un cop la RFEF aprovi les bases de les competicions estatals, l’FCF, en els temps i forma corresponents, anunciarà les agrupacions i la composició dels grups de competició d’àmbit territorial de cara a la temporada 2020/21.

En el futbol i futbol sala base també es dona per finalitzada la temporada sense descensos, i es practicaran els ascensos derivats de la cobertura de vacants, pel sistema de millor coeficient, segons el criteri de territorialitat. Això succeirà tant en Juvenil, un cop s’han establert els ascensos a lligues nacionals per part de l’RFEF, com en la resta de categories, en aquells casos on s’hagin de completar els grups necessaris per a la competició.Més notícies

València acollirà la fase final de l’ACB

Notícia: València acollirà la fase final de l’ACB
Comparteix
El títol de campió es decidirà a La Fonteta, pista del València Basket
Notícia: València acollirà la fase final de l’ACB - Mobile

La plantilla del Barça celebra la cancel·lació de l’Eurolliga: “És la millor decisió”

Notícia: La plantilla del Barça celebra la cancel·lació de l’Eurolliga: “És la millor decisió”
Comparteix
Els jugadors blaugrana emeten un comunicat en què celebren que l’organització hagi prioritzat la salut “per sobre de tot”
Notícia: La plantilla del Barça celebra la cancel·lació de l’Eurolliga: “És la millor decisió” - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa