Un estudi assegura que el Liverpool-Atlètic va causar 41 morts per coronavirus

La recerca atribueix gairebé una cinquantena de defuncions a la celebració d’un partit que va arreplegar més de 50.000 persones a Anfield

Un estudi d’Edge Health, equip de recerca vinculat a la Sanitat britànica (NHS), ha fet públic aquest diumenge que la celebració del Liverpool-Atlètic de Madrid a Anfield, corresponent a la tornada dels vuitens de final de la Champions League, va causar 41 morts per Covid-19. Segons l’informe, que recull La Gazzetta dello Sport, la recerca atribueix aquest nombre de morts per un partit que va arreplegar més de 50.000 persones a l’estadi anglès, incloses 3.000 persones que van viatjar des de Madrid, el passat 11 de març.

El partit ha generat molta controvèrsia des que es va disputar, i continua fent-ho, ja que va ser l’últim de la màxima competició continental que es va jugar abans de la suspensió del futbol per la propagació de la pandèmia. Diferents dirigents i polítics han reconegut públicament que el partit no s’hauria d’haver celebrat enmig del desconeixement dels primers dies de la crisi del coronavirus, que ha acabat tenint conseqüències molt negatives.

L’alcalde de Liverpool, Steve Rotheram, va sol·licitar el passat 23 d’abril una recerca per saber si el partit havia contribuït a augmentar els contagis a la ciutat. Abans, la disputa del partit havia estat qualificat com a “error” per l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, i pel director de la Salut Pública de Liverpool, Matthew Ashton.

Més informació

Nou comentari