Món Esport
Un jugador de la Premier confessa que és gai i denuncia que “en el futbol hi ha massa prejudicis”
  • CA

Un jugador de la Premier League anglesa ha explicat que és homosexual a través d’una carta oberta que ha publicat el The Sun. El futbolista, que no revela la seva identitat però segons el mitjà de comunicació citat és una estrella, no només ha destapat la seva orientació sexual, sinó que ha desgranat tot el que això li comporta en un món amb tants prejudicis com és el del futbol. La missiva ha evidenciat que, per molt que sembli que la societat progressa, encara hi ha molta feina fer.

“Hi ha una cosa que em diferencia de la resta dels jugadors de la Premier. Soc gai. En vaig ser conscient amb 19 anys i escriure aquesta carta és un gran pas per a mi, ja que només els membres de la meva família i els meus amics més propers coneixen la meva sexualitat. No em sento preparat per compartir-ho amb el meu equip o el meu entrenador. És difícil”, ha narrat el futbolista anònim, que assegura que “hi ha alguna cosa dins meu que fa que em sigui impossible sincerar-me amb els meus companys” i que “espero que algun dia pugui fer-ho”.

L’esportista, a més, cataloga de “malson absolut” el seu dia a dia, ja que la situació que pateix “està afectant cada vegada més a la meva salut mental”. “Em sento atrapat i temo que les coses empitjorin si revelo el que soc. M’encantaria no viure així, però la realitat és que en el futbol encara hi ha molts prejudicis. He escoltat molts càntics homofòbics durant els partits. Curiosament, no em molesta quan estic jugant, ja que estic massa concentrat. Quan torno a l’avió i tinc temps per pensar, m’afecta”, ha sentenciat el jugador, que té la intenció de “seguir jugant tant de temps com pugui i, després, sortir de l’armari”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa